Aquest diumenge Calaf acull una cita decisiva per al GP Massi

17/09/2010
BTT

Aquest diumenge Calaf acull una cita decisiva per al GP Massi

Aquest diumenge 19 de setembre la Copa Catalana Internacional de BTT Gran Premi Massi visita una de les seus habituals del calendari als darrers anys. Calaf, a la comarca de l’Anoia, serà l’escenari de la penúltima cursa de la temporada. Prop de 200 participants ja han formalitzat la seva inscripció i aquesta xifra creixerà encara molt més a mida que s’acosti l’inici de la cursa.
La prova es celebrarà a la zona que tradicionalment acull aquesta competició, en un circuit que presentarà una corda total de 10,5 quilòmetres que el converteixen en el traçat més llarg del Gran Premi Massi. En aquesta ocasió, s’introduiran algunes variacions, incorporant sectors més tècnics i eliminant alguns trams plans. El recorregut discorre per la zona sud-oest de Calaf, abraçant punts com el Puig de San Sebastià i Sant Martí Sesgueioles.
La jornada quedarà concentrada el diumenge, amb la sortida de les curses a les 10 del matí per a les categories base, de veterans i fèmines, mentre a les 12 del migdia prendran el relleu la categoria Elit masculina, Sots-23, Sots-21 i Sèniors. Els participants hauran de completar diverses voltes al circuit fins a completar el número de quilòmetres que determinarà el Comitè de competició en la jornada prèvia, un cop s’avaluïn les característiques del traçat. Al voltant de les 2 de la tarda tindrà lloc la cerimònia de lliurament de premis. Tot i que per al diumenge no hi ha risc notabl de pluja, sí s’apunta que aquest divendres i dissabte hi haurà precipitacions, un element que pot elevar el nivell de dificultat del circuit.
En categoria masculina es presenta una emocionant batalla en aquestes dues proves que resten entre Marc Trayter, líder i David Lozano, campió d’Espanya sots-23 i que apura les seves opcions de disputar-li el títol al gironí fins el final. Més senzill sembla el camí cap a la corona en categoria Elit femení per a Anna Villar. La barcelonina lidera còmodament la classificació i podria assegurar-se matemàticament la primera posició aquest diumenge, abans que el 3 d’octubre la Copa Catalana Internacional tanqui el curs en el marc de l’Outdoor Sports Experience, la fira activa dels esports d’aventura i oci a l’aire lliure que es celebrarà a Barcelona.
Cristina Mascarreras, que arriba de guanyar la Marató de BTT de Cartes, a Cantàbria, prova puntuable de l’Open d`Espanya, suposa l’única alternativa que amenaça el primer lloc de Villar al Gran Premi Massi.
Durant la jornada de divendres i dissabte el circuit estarà habilitat per a tots aquells participants que vulguin realitzar sessions lliures d’entrenament.

Nota d´ Ocisport