Joan Llordella i Anna Villar s’emporten el triomf al GP Massi de Calaf

19/09/2010
BTT

Joan Llordella i Anna Villar s’emporten el triomf al GP Massi de Calaf

Joan Llordella (Ambisist) i Anna Villar (Ayala Team) s’han apuntat la victòria aquest diumenge a la penúltima prova del GP Massi Copa Catalana Internacional de BTT, celebrada a la localitat de Calaf, a la comarca de l’Anoia.
Tot i les pluges caigudes a les darreres 48 hores sobre la regió, finalment la prova s’ha celebrat amb unes condicions meteorològiques excel.lents, amb sol i temperatures que han superat generosament els 20 graus.
Finalment el circuit ha reduït la seva corda fins a situar-se en una distància total de 9 quilòmetres. El terreny ha suportat notablement l’aigua i el pas del corredors tot i que en alguns punts apareguessin primes capes de fang.
Joan Llordella, al costat de Marc Trayter i Guillem Muñoz han protagonitzat un apassionant final de cursa. El trio de líders s’ha mantingut molt estable fins el darrer quilòmetre de la prova, quan el corredor de l’Ambisist ha forçat un canvi de ritme que ha despenjat Muñoz de la lluita pel triomf. Ja en el tram final, Llordella s’ha desfet també del marcatge de Trayter per emportar-se la victòria amb un temps d’1:37:11 després de quatre girs al recorregut i cobrint una distància de 38 quilòmetres.
La segona plaça ha estat pel gironí Trayter, a 11 segons del guanyador i que amb aquest resultat conserva el liderat a la classificació provisional. Muñoz ha acabat en el tercer lloc, a un mica més d’un minut de Llordella, qui amb aquesta victòria escala fins el segon lloc i relega a la tercera posició a David Lozano. El jove corredor sots-23 ha signat a Calaf una discreta 14ª posició que l’allunya de la lluita final pel títol. Francesc Freixer s’ha assegurat el quart lloc, per davant de Ramon Sagués i Josep Betalú.
El millor sots-21 de la prova ha estat Ever Alejandro Gómez, que ha finalitzat en una notable setena plaça a la general, mentre que Diego Latasa s’ha endut la victòria a la categoria sots-23.
En categoria Elit femení, Anna Villar (Ayala Team) s’ha assegurat matemàticament el títol de campiona després de sumar la seva quarta victòria de la temporada i completa aquesta temporada un repòquer de títols espectacular, amb les corones de campiona de Catalunya de BTT en les modalitats de cross country i marató, Campiona de l’Open d`Espanya i Campiona d`Espanya absoluta de cross country. La barcelonina ha completat les tres voltes de la seva categoria amb un temps 1:29:39, amb tres minuts de renda sobre Sandra Santanyes, que liderava la cursa a la primera volta i que en el segon gir ha patit una inoportuna punxada que ha arruïnat les seves opcions al triomf. Maria Mercè Pacios ha mantingut un aferrissat pols amb Cristina Mascarreras i ha tancat el podi final amb un avantatge de tan sols 7 segons.
El GP Massi Copa Catalana Internacional acomiadarà la temporada 2010 el proper 3 d’octubre, en el marc de la fira dels esports d’aventura i oci a l’aire lliure Outdoor Sports Experience que es celebrarà al costat del Palau Sant Jordi, a Montjuïc.

Fotografia: Podi femení