El Campionat d´ Espanya de trial visita Cabrera de Mar

22/09/2010
Trial

El Campionat d´ Espanya de trial visita Cabrera de Mar

El Campionat d’Espanya de Trial 2010 torna a l’acció amb una interessant prova els propers dies 25 i 26 de setembre a Cabrera de Mar, en la prova final d’on en sortiran els guanyadors de l’edició 2010. El municipi de Cabrera de Mar, a la comarca del maresme, serà l’escenari d’aquesta darrera prova organitzada per l’Ajuntament i el Club Ciclista Cabrera de Mar. De la prova maresmenca també en sortiran els Campions de Catalunya 2010.
La competició tindrà el seu desenvolupament en l'entorn natural de l’alberg Torre Ametller i comptarà amb un total de cinc zones per a totes les categories. El traçat presenta com a principals característiques els blocs de roca que sobresurten d’aquest paratge proper al Castell de Burriac. Els importants desnivells de roques i la distància les unes de les altres exigiran una gran capacitat de resistència per part dels esportistes. La pluja, encara que el dia de la prova s’esperen probabilitats baixes pot ser un dels factors que els participants hauran de tenir en compte.
Després de l’excel•lent balanç en els Mundials de Mont-Sainte Anne (Canadà), serà una bona ocasió per veure en directe els grans triomfadors, el cas de Benito Ros, ja set vegades Campió del Món absolut, Abel Mustieles amb la plata absoluta, el jove Ion Areitio doble “arc iris” en les modalitats de 20” i de 26” o Gemma Abant amb l'or en categoria femenina.
Les proves començaran dissabte a partir de les 9 del matí amb la disputa de les categories cadet i júnior. A les 13:40 serà el torn dels sèniors i èlits B. El plat fort de la jornada el tindrem a partir de les 17:30 amb la sortida èlit. Benito Ros és el líder provisional del nacional, i a Cabrera de Mar es tindrà una bona ocasió per veure una nova lluita entre ell, Dani Comas i Abel Mustieles; els millors especialistes nacionals.
Finalitzades les competicions l’espectacle continuarà a la plaça de l’ajuntament amb el concurs de salt d’altura i amb l’intent de batre un nou rècord fixat a una altura de 1m 42cm. Durant el diumenge dia 26 i al llarg de tot el matí es disputaran a partir de les 9 les proves de les categories de benjamins, principiants, alevins i infantils. En l’apartat esportiu els liderats provisionals en la resta de categories són per Joan Figueras de Catalunya en èlit B, per Raúl Martínez de Múrcia en sènior, per Rafa Tibau de Catalunya en júnior, per Bernat Seuba de Catalunya en cadets, per Sergio Garcia de València en infantils, per Sebastián Ruiz d’Andalusia en alevins i per Martí Aran de Catalunya en principiants.