Finalitza el Campionat d´ Espanya a Cabrera de Mar proclamant els campions catalans

27/09/2010
Trial

Acaba el Campionat d'Espanya de Trial amb la tercera i última prova celebrada aquest cap de setmana a la localitat de Cabrera de Mar, comarca del Maresme, i que va servir per ratificar el triomf final de, entre altres, l’èlit Benito Ros i el júnior Rafael Tibau.
La competició es va desenvolupar en l'entorn natural de l'alberg Torre Ametller i va comptar amb un recorregut total de cinc a sis zones depenent de la categoria. El traçat caracteritzat principalment per unes zones amb grans blocs de roca va tenir la seva principal dificultat en la distància en què es trobaven unes de les altres. La pluja més aviat va ser escassa; durant la jornada de dissabte el dia va ser perfecte i els esportistes van poder arriscar sense preocupacions d’adherència. Només a primera hora del matí de diumenge, amb la disputa de les categories dels petits, algunes gotes es van deixar veure, tot i que es va començar ennuvolat i amb vent, la jornada va finalitzar assolellada.
La prova èlit va tenir el mateix resultat que les dues mànigues anteriors, amb triomf del navarrès Benito Ros, per davant del català Dani Comas i de l'aragonès Abel Mustieles, amb 21,4, 27,6 i 38,6 punts de penalització. Tot i que Comas va dominar de principi a fi la prova, dos cincs en les dues últimes zones el van relegar al segon calaix. L'únic canvi respecte a les proves precedents va ser la quarta posició del doble campió del món júnior, Ion Areitio. D'aquesta manera, la general final coincidia amb els tres mateixos protagonistes, amb 60, 51 i 45 punts, respectivament. Ple també per al català Rafael Tibau en júniors, per davant de Pol Tarrés i Roger Vinyoli, tots catalans, encara que el sub campionat anava a parar a mans de Guillem Mauri, amb 45 punts respecte dels 60 del guanyador final.
En cadets, Eloi Pare s'imposava en aquesta ocasió a Bernat Seuba, encara que les victòries anteriors assolides per aquest li donaven finalment Campionat, amb 57 punts, enfront dels 54 del seu paisà. Una cosa similar va passar en elit B, on Joan Figueras es va veure superat en aquesta ocasió per l’andalús Jerónimo Fernández, encara que no va afectar a la seva victòria final, així com en infantils on es va mposar Sergi Llongueras i el triomf final va ser pel que anava líder del Campionat, el valencià Sergio García, En principiants victòria parcial per Alejandro Montalvo i ratificació final del liderat per Martí Aran. Per contra, la victòria del sènior Joaquín Chacón d’Andalusia si li va servir per remuntar la diferència que tenia respecte al murcià Raúl Martínez i emportar-se el títol. Més curiosa va ser la circumstància en alevins on el català Domènec Lladó, guanyador del dia, i l'andalús Sebastián Ruiz van acabar empatats a punts i a llocs. El Campionat se’l va emportar el català per ser el guanyador en aquesta última prova. Finalitzades les competicions l'espectacle va continuar a la plaça de l'ajuntament amb el concurs de salt d'alçada, Benito Ros va saltar una altura de 1m 42cm igualant el rècord. De la prova de Cabrera de Mar també n’han sortit els Campions de Catalunya de la XXVII edició. Dani Comas ha estat el guanyador absolut, Rafael Tibau el campió júnior i Eloi Paré el campió cadet. Pel que fa a les categories dels més joves, els campions han estat Sergi Llongueras en infantils, Domènec Lladó en alevins, Martí Aran en principiants i Alan Rovira en benjamins.

Fotografia: Campions de Catalunya