Taradell arrenca una nova edició de la Copa Osona de trial

08/02/2011
Trial

Taradell arrenca una nova edició de la Copa Osona de trial

Aquest diumenge ha engegat una nova edició de la Copa Osona de Trial que enceta el calendari de competicions de Trial a Catalunya. La prova inaugural de la dotzena edició ha tingut lloc a Taradell i ha registrat una inscripció de 147 esportistes vinguts de Catalunya, Andorra, Aragó i Madrid. L’osonenc Alex von Arend ha estat el guanyador de la prova per davant del maresmenc Andreu Miró i del també osonenc Gerard Aguilar. Von Arend amb 17 punts, 9 a la primera volta i 8 a la segona ha estat el més ràpid en completar les 10 zones amb un temps de 2h 39min beneficiant‐se de la penalització obtinguda per Aguilar. Aguilar ha estat el més regular a les zones amb només 13 punts de penalització, fet que el col∙locava com a virtual guanyador, però s’ha excedit en el temps total de la prova (3 hores) penalitzant 8,2 punts més que l’han relegat fins a la tercera posició. Per la seva part Miró amb 21 punts ha tret profit també de la seva velocitat passant per davant d’Aguilar i de Rafa Tibau, quart amb 18 punts més els 5 de la penalització de temps.
La prova, molt concorreguda de públic, ha transcorregut en el camí situat darrera de les escoles Pinediques. Les zones, algunes d’elles força llargues, s’han caracteritzat per les fortes pujades de terra i pels grans blocs de roca en pronunciats pendents. La bona temperatura i el sol que ha lluït durant tot el matí han fet de la primera jornada de la Copa Osona tot un èxit.
Els altres guanyadors de la prova taradellenca han estat Lluc Miquel de Jorba en benjamins (7 anys i menys), la més participativa amb 32 inscrits, Alan Rovira de Castellar del Vallès en principiants (8‐9 anys), Martí Aran de Borgonyà en alevins (10‐11 anys), Borja Conejos de Zarzalejo (Madrid) en infantils (12‐13 anys), Oriol Roca de Sant Pere de Vilamajor en cadets (14 anys i més), Quim Altés de Canillo (Andorra) en open de nivel blanc, Jordi Pascual de Llinars del Vallès en open de nivell blau i finalment Víctor Ruiz de Salt en open de nivell verd.
Destacar també la participació de sis esportistes locals, l'open blau Santi Vilchez i els benjamins Oriol López, Laia i Maria Bofill, Jordi Povedano i Oriol Sañé. Després de Taradell la Copa Osona es trasllada a Roda de Ter ‐ Masies de Roda el dia 27 d’aquest mateix més de febrer.