La Challenge Catalana de cicloturisme comença amb déu marxes previstes

23/03/2011
Cicloturisme

La Challenge Catalana de cicloturisme comença amb déu marxes previstes

El proper diumenge 27 de març es celebra a Gandesa la primera de les 10 marxes que composen el circuit de la Challenge Catalana en l’edició del 2011.
El circuit s’inicia amb l’estrena d’una nova marxa, la I Marxa Terra Alta–Terra de Vins i Oli que organitzen els companys del Club Ciclista Gandesa. Seran 114 qms, una distància llarga pel que sòl ser la Challenge, però que atraurà a molts ciclistes de les Terres de l’Ebre.
La segona estació de la Challenge ens portarà fins a la Riera de Gaià, també a Tarragona, el 3 d’abril. Una marxa que ha marcat la seva empremta en el calendari durant els 3 anys que s’ha disputat i que canvia de dates i de recorregut per a motivar més als seus incondicionals.
Les següents cites del calendari comparteixen cartell amb marxes del Circuit Ciclopirineus. Tant a Terra de Remences (8 de maig) com a Les Goges-Banyoles–Rocacorba (15 de maig) aprofitarem el recorregut curt d’aquestes marxes, on darrerament tenen més participants inclús que el llarg.
A principis de juny tornem a Tarragona, a una marxa clàssica com és la Rutes del Mestral (5 de juny a L’Hospitalet de l’Infant). Aquesta edició comptarà amb una nova pàgina web on trobarem més informació sobre la marxa, i també el seu inigualable “speaker” que ens anirà comentant el recorregut.
La setmana següent (12 de juny) es surt del mateix port de Tarragona per arribar a Sant Magí de la Brufaganya: el que des de fa temps havia estat un pelegrinatge per anar a buscar aigua. L’any passat la longitud i duresa d’aquesta marxa va crear polèmica entre els participants de la Challenge, però gràcies al suport de l’organització es va fer assequible per a tothom. Aquest any es fa més aviat i no es preveu passar tanta calor.
Abans del parèntesi estival ens traslladem a La Pobla de Segur (26 de juny). El retorn de la Marxa Verge de Ribera al circuit era esperat per tots aquells que havien gaudit de la marxa en alguna de les seves edicions. Qui ha anat algun cop segur que no l’oblida.
La primera setmana de setembre (4 de setembre) es celebra la Marxa Terra de Comtes a Ripoll. Es la versió curta de la marxa que puntua pel Circuit Ciclopirineus però que té uns paisatges tant o més espectaculars com el recorregut llarg.
Acabem el circuit amb les dues marxes que més participants van atreure l’any passat. El 18 de setembre viatgem a Pineda, amb la seva pujada a Riells del Montseny, on es pren el temps a tots els ciclistes i hi ha importants trofeus per als primers de cada categoria i pels clubs.
S’acaba el circuit el 2 d’octubre a Mollet on els organitzadors segur que ens tindran preparades algunes sorpreses pel que fa al recorregut o als obsequis pels participants.

XXI CHALLENGE CATALANA DE CICLOTURISME

27 març: I Marxa Cicloturista Terra Alta–Terra de Vins i Oli (Gandesa)
3 abril: IV Marxa Cicloturista La Riera de Gaià (La Riera de Gaià)
8 maig: XIV Marxa Cicloturista Terra de Remences (S.Esteve d’en Bas)
15 maig: IV Marxa Cicloturista Les Goges (Banyoles)
5 juny: XXVII Marxa Rutes del Mestral (L’Hospitalet de l’Infant)
12 juny: XXIV Marxa Sant Magí de la Brufaganya (Tarragona)
26 juny: XXI Marxa Verge de Ribera (La Pobla de Segur)
4 setembre: XXXI Marxa Cicloturista Terra de Comtes (Ripoll)
18 setembre: XX Marxa Cicloturista Vila de Pineda (Pineda de Mar)
2 octubre: XXIII Marxa Cicloturista Ciutat de Mollet (Mollet del Vallès)

Els premis pels participants que facin més marxes seran els següents:
10 marxes: cap de setmana gratuït per a dues persones a l’Estada de Cicloturisme 2012 i ulleres ciclistes
9 marxes: ulleres ciclistes i maneguets
8 marxes: ulleres ciclistes i guants
7 marxes: ulleres ciclistes i mitjons
6 marxes: ulleres ciclistes

El premi de les ulleres és gràcies a la marca de roba esportiva Noway. També hi haurà trofeus i diploma per a aquells que facin més de 6 marxes.

Tota la informació: http://cicloturismecat.wordpress.com/