La Terra de l’Aigua presenta novetats importants en el recorregut

06/05/2011
Cicloturisme

La Terra de l’Aigua presenta novetats importants en el recorregut

Arriba una nova edició de la Marxa Cicloturista "Terra de l'Aigua", que des de fa vuit anys organitza el Club Ciclista Riells i Viabrea. Aquest any la Marxa es farà el diumenge 29 de maig. La Marxa puntuarà pel Circuit de Llarga Distància de la Federació Catalana de Ciclisme i pel Circuit de Cicloturisme de "Ciclismo a Fondo".
La novetat en el recorregut serà el canvi en l'arribada que aquest any la farem a Fogueres de Montsoriu. La pujada a Fogueres de Montsoriu, que enllaça amb el Coll de n'Orri, té un total de 7,4 km de pujada final amb rampes de fins al 14%. En total caldrà recórrer 134 km i superar un desnivell de 2850 m. Es tracta d'un recorregut muntanyós, força dur i selectiu, per les tranquil•les carreteres del Montseny i del seu entorn. Pedalejarem per carreteres de tres comarques (la Selva, Vallès Oriental i Osona), passarem pels pobles més coneguts de la zona com són Breda, Sant Celoni, Viladrau, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, i travessarem zones de gran interès paisatgístic (Santa Fe de Montseny, Sant Marçal, Sant Sadurní d'Osormort, Fogueres de Montsoriu) que moltes d'elles pertanyen al Parc Natural del Montseny.
La principal dificultat és la pujada al Coll de Santa Helena (1232 m.-1ª cat.), un port que recorda als mítics ports del Tour i del Giro, amb rampes dures (15 %), trams de carretera molt estreta i paisatge d'alta muntanya. No us perdeu les vistes al Turó de l'Home i a tota la plana del Vallès, així com el pas espectacular per a l'interior de l'ombrívola fageda. Però no s'acaben aquí les dificultats, ja que el recorregut amaga encara d'altres obstacles, especialment el Coll de Collsesplanes (969 m.-1ª cat.) i la novetat d’engany, la pujada final a Fogueres de Montsoriu. (620 m – 1ª cat.) amb rampes del 12/14%.

Per inscripcions: www.Bicinscripcions.com