Conclusions de la tercera edició del congrès Cycle & Walking

17/06/2011
Cicloturisme

Conclusions de la tercera edició del congrès Cycle & Walking

La tercera edició del Cycle & Walking va finalitzar amb un bon resultat en l'anàlisi i el creixement del cicloturisme i el caminar. A través de les 12 taules de debat es van poder compartir coneixements i detectar formes de millora en els diferents vessants del cicloturisme i el caminar.
A les jornades es van presentar “La via de Francesco”, un camí per fer a peu i combinar la natura amb la cultura; i la ruta cicloturista del Danubi, amb la que s’ha comprovat  l’important potencial econòmic que té el foment d’aquesta modalitat turística.
Durant les Jornades es va realitzar l’acte de cessió de 43 bicicletes per part de la Diputació de Barcelona a 10 municipis de Barcelona, sumant així 164 bicicletes cedides a 55 municipis des que es va posar en marxa el projecte al 2008 i que suposa un estalvi anual de 314 Tm de CO2 a l’atmosfera.
La col•laboració de Rodalies de Catalunya va estar molt ben rebuda entre el públic assistent a qui els va permetre desplaçar-se gratuïtament a les Jornades i va posat de manifest la importància de promoure la intermodalitat tren-bicicleta per afavorir la pràctica del cicloturisme. Una trentena de persones es van animar a conèixer a peu el parc del Montnegre, en un camí guiat per un expert en el territori.
Les jornades van finalitzar amb la celebració de la Primera Ciclovía de Catalunya que va donar l’oportunitat d’alliberar el passeig marítim de vehicles a motor i recuperar-lo perquè persones, vianants, ciclistes, patinadors... poguessin gaudir de l’espai públic, que aquest cop els va permetre alhora practicar nordic walking i provar bicicletes elèctriques. Una iniciativa que el consistori es planteja realitzar de manera periòdica, donada la bona impressió que aquesta primera edició va causar entre assistents i participants.

Per veure tota la informació: http://cycleandwalking.org/