Rèplica als punts de la moció de censura

22/07/2011
Federació

Rèplica als punts de la moció de censura

La comissió permanent executiva de la Federació Catalana de Ciclisme constituïda desprès de l’ultima junta directiva  vol  aclarir  amb aquest document  els diferents punts que s’han plantejat, i així poder esvair qualsevol dubte sorgit.

1.- La gestió esportiva ha passat a segon terme, com la suspensió del Campionat de Catalunya, per l’estalvi d’uns euros. Quan no es segueix el mateix criteri en altres partides.
No és cert que hagi passat a un segon terme, malgrat que la situació econòmica és la que és, l’activitat esportiva continua i amb molt bon ritme.
Tampoc no és cert que s’hagin suspès els Campionats de Catalunya. S’ha reajustat els calendaris amb altres dades i localitzacions diferents. Es pot consultar a la pagina WEB de la Federació, apartat de calendaris.

2.- Amb una situació de fallida econòmica la Presidenta i demés membres de la Junta segueixen creant despeses de desplaçaments i restaurants que augmentaran, encara més, el dèficit de la Federació.
L’actual situació econòmica se està auditant per un assessor extern, buscant el millor pla de viabilitat possible. Totes aquestes despeses estan limitades d’acord amb el pressupost. Una altre falsedat.

3.- És una exageració disposar de 265 € per cada cap de setmana de la Sra. Presidenta en lloguers de cotxe, restaurants i carburant, a part un sou que ha costat 34.990 € a la FCC, en total 48.790 € a l’any 2010. En temps de crisi, si estimés al ciclisme hauria renunciat al sou o als desplaçaments.
Novament una falsedat i a més demostrable.

4.- La Sra. Carme Mas Neras va trobar la Federació amb un dèficit de 150.000 €, ara amb pendents a proveïdors i pagament de l’Assegurança, actualitzant el nombre de llicències, arribarem al milió d’euros de pèrdues.
A hores d’ara aquesta afirmació  sobre el dèficit heretat de 150.000€ no podem compartir-la fins que finalitzi l’auditoria externa que esta en curs.

5.- Per poder pagar el deute de la pòlissa de crèdit es va hipotecar el pis del carrer Fontanella, tot i això perdent-hi 60.000 €. Si no es satisfan a La Caixa les quotes anyals de 25.000 €, la Federació perdrà el seu únic patrimoni.
La afirmació es totalment falsa ja que sobre el pis del c/Fontanella no hi ha cap hipoteca.
Si es cert que per exigències de l’entitat “La Caixa” es va haver de presentar com a garantia per poder procedir a la renovació de la pòlissa.

6.- A pesar de la votació en contra de la liquidació del pressupost del 2010, i les demandes de la seva dimissió per al bé de la Federació, no n’ha fet ni cas.
Un altre afirmació que tampoc és certa, s’ha procedit a una renovació molt important de la  junta i la formació d’una comissió permanent / executiva.

7.- L'aprovació de la liquidació del pressupost s'ha de fer dins el termini del primer trimestre, s'ha fet el 18 de juny. Mala gestió evident. La liquidació del pressupost, amb la corresponent auditoria, s'ha de presentar al Consell Català de l'Esport dins el primer semestre, estem a 11 de juliol i no s'ha fet. Més ineptitud acumulada.
També és fals ¡  l’aprovació de la liquidació d l’exercici econòmic 2010 s ha  fet dins els 6 primers mesos de l’any, d’acord amb l’establert a la normativa legal esportiva. Havent-se presentat tota la documentació al Consell Català de l’Esport dins del termini legal (30/06/2011).
Ho podeu comprovar al taulell d’anuncis de la Federació Catalana de Ciclisme i  a les Delegacions de Girona , Lleida i Tarragona.

8.- La dimissió del Secretari i Tresorer deixen la Junta actual sense cap credibilitat.
Es una opinió totalment subjectiva, el Secretari va ser rellevat del seu càrrec passant a ser vocal de l’actual junta. Els dos càrrecs han estat suplerts per dos persones noves.

9.- Hi ha manifestes irregularitats administratives, de personal a sou o representatiu a la Junta, que presumptament incorren en frau a la Seguretat Social.
Ho desconeixem, si poden aportar alguna documentació que ho demostri, ho estudiarem i verificarem.

10.- La contractació de nou personal per amiguisme, com es reconeix en Junta, no és ni bo per l’economia ni per a la transparència de la Federació.
Les contractacions es fan sempre públiques i en funció de les necessitats existents. Tot i així la comissió esta estudiant reestructurar horaris per minimitzar els costos de la FCC

11.- Es conxorxa, suposadament, amb un membre de la Junta per no referendar-lo a l’Assemblea i el torna a incloure en la Junta següent, President d’un Club del Montmell.
Sense comentaris (sic)

12.- El pèssim assessorament legal d’un assalariat de la FCC ha fet incórrer en moltes incongruències, afectant la bona imatge i reputació jurídica de l’Entitat.
La quantitat d’agraïments dels clubs per la tasca realitzada del assessor jurídic trenca amb aquest punt. La nova reforma de la Llei de l’Esport ha fet que els clubs posessin al dia els seus estatuts. Ha estat l’assessor jurídic qui a portat aquesta tasca . Durant tots els seus anys de servei la FCC mai ha estat condemnada per Sentència dictada per Jutjats ordinaris o Tribunals esportius.  Els fets els avalen.

En definitiva:
Els nous canvis a la junta suposaran una millora considerable en el funcionament de la nostra Federació Catalana de Ciclisme, així com la constitució d’aquesta Comissió Permanent/ Executiva que permetrà agilitzar i millorar la gestió federativa. Els resultats ben aviat ho demostraran.