Arriba la Marxa 100% amb el màxim de participació

23/09/2011
Cicloturisme

Arriba la Marxa 100% amb el màxim de participació

Demà dissabte La Garrotxa serà presa per uns 500 ciclistes en la celebració de la primera marxa 100% Tondo. Aquest nou esdeveniment en record del magnífic corredor de Valls que ens va deixar sobtadament el passat mes de maig te la seva sortida a Sant Joan Les Fonts amb un parell de recorreguts, de 72 i 121 quilòmetres per part dels paratges predilectes del ciclista durant els seus entrenaments. Personalitats del ciclisme com  Joaquim Purito Rodríguez, Albert Losada, Roberto Heras, Xavi Florencio, Josep Jufré, Iñigo Cuesta, Carlos Sastre i Andrey Amador hi seran a la sortida.
La volta curta sortirà de Sant Joan les Fonts i baixarà cap a Banyoles on passarà pel costat del llac, on quasi cada dia en Xavi anava a fer el cafè. Seguidament es pujarà per Santa Pau, lloc reservat ens els seus entrenaments, ja fos per fer unes sèries de força o bé per acabar pujant a ritme i esprintar al final, al peu del volcà de Santa Margarita. Per acabar es passarà per Olot fins arribar de nou a Sant Joan les Fonts, havent completat els 72 kms amb 980 metres de desnivell.
La volta llarga continuarà cap al port del Capsacosta, on ell hi tenia el seu “laboratori” particular fent-hi els seus tests, per saber en quin punt de forma es trobava, buscar-hi sensacions o tan sols... per rebentar els qui s’atrevien a aguantar-li la roda! En definitiva, li tenia la mida ben agafada i el seu rècord eren uns espectaculars 17’40”. Un cop a dalt seguirem cap a l’estació d’esquí i muntanya de Vallter 2000, un port “de veritat” on en Xavi sempre que volia preparar un gran esdeveniment hi anava a fer les seves pujades, 2 o fins i tot 3 de seguides, i on també en algunes ocasions hi havia fet algunes concentracions. Li encantava la pujada però sobretot el lloc en si... Arribats aquí s’hauran completat els 121 kms i 2800 mts de desnivell.