Diumenge proper arrenca la Copa Osona de trial a Taradell

01/02/2012
Trial

Diumenge proper arrenca la Copa Osona de trial a Taradell

Com és habitual Osona enceta la temporada 2012 de Trial. Una nova edició de la Copa Osona, la 13a, es portarà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de sis proves repartides en diferents municipis de la comarca. La prova inaugural tindrà lloc el diumenge dia 5 a Taradell.
El centre neuràlgic de la prova serà a les escoles de les Pinadiques, ubicades a l’avinguda Goitallops. Les zones de la prova taradellenca transcorreran en el camí obac situat darrera de les escoles. Un lloc on predominaran grans blocs de roca en pronunciats pendents. En aquesta època de l’any trobarem un terreny força humit, fet pel qual els participants hauran d’anar en compte amb les relliscades. Els participants es trobaran amb un recorregut total de cinc zones on hauran de fer dues passades.
La Copa Osona és una competició amb categories i nivells assequibles per a tothom. Es disputaran un total de deu categories: benjamins (7 i 8 anys), principiants (9-10 anys), alevins (11-12 anys), infantils (13-14 anys), cadets (15 anys i més), com a novetat s’incorpora la categoria de  pre-benjamins (6 anys i menys).
També es disputaran les categories open amb els nivells blanc, blau i verd; unes categories obertes sense límit d'edat i on el participants escullen el nivell que millor s’adapta a ells.
Finalment la màxima categoria, la expert, reservada per als esportistes més experimentats. Serà sense dubte la que oferirà més espectacle i vistositat a les proves. Joan Figueras va ser-ne el guanaydor l’any passat seguit de Gerard Aguilar i de Rafa Tibau.
Les inscripcions es poden realitzar anticipadament al web www.trialsport.es fins les 24:00h del dimarts  abans de la prova amb un preu de 18€ o bé el mateix dia de la prova a partir de les 08:30 amb un preu de 20€, sent la sortida pels més matiners a partir de les 9h. S’esperen més de cent esportistes vinguts de Catalunya, Andorra, Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid.
Enguany els participants també tindran importants premis. Des dels obsequis exclusius de cada prova fins els premis finals dels col•laboradors: Kronos, X-UP Energy, Eassun, Fisiocrem, PowerBar, McDonald’s Vic, Rovira Vic, Probuc, Can Jubany, Capdevila Extrem i el mallot dedicat del 8 vegades Campió del Món UCI Benito Ros.
Després de Taradell la Copa Osona passarà pels municipis de Folgueroles el dia 26 de febrer, per Roda de Ter - Masies de Roda el dia 11 de març, per Tona el dia 15 d’abril, per Sant Julià de Vilatorta el dia 6 de maig i finalment per Calldetenes el dia 17 de juny.