Joan Figueras guanya la màniga de Folgueroles de la Copa Osona de Trial

28/02/2012
Trial

Joan Figueras guanya la màniga de Folgueroles de la Copa Osona de Trial

Aquest diumenge s’ha disputat a Folgueroles la segona prova de la tretzena edició de la Copa Osona de Trial. La prova disputada entre l’ermita de la Damunt i el bosc de Can Clotet, ha ofert un circuit molt selectiu i força complicat per a les categories de cadets i d’experts. Ben diferent ha estat pel participants dels recorreguts lliure i blanc, que han esdevingut molt fàcils i la majoria de participants han finalitzat amb cap o poques penalitzacions, essent el temps, determinant per establir els resultats finals. I es que el temps ha estat un factor clau pel desenllaç de moltes categories. Els participants han tingut per davant un recorregut força llarg de deu zones i un temps de tres hores i mitja més trenta minuts de penalització per completar el circuit, arribar fora de les quatre hores suposava la desqualificació.
Joan Figueras de Barcelona ha estat el guanyador de la prova amb un tota de 22 punts, Figueras ha estat l’únic participant expert en realitzar la millor volta obtenint només 10 punts. Figueras és segon a la general. Rafa Tibau de Caldes de Montbui ha ocupat la segona posició amb 28 punts més una penalització de temps de 4 punts, malgrat empatar a punts amb el tercer classificat s’ha vist beneficiat per haver obtingut millor puntuació a les zones. Tibau manté el liderat de la Copa Osona. El tercer graó del podi ha estat per Bernat Seuba d’Òdena amb 32 punts. Seuba és tercer a la general. El gran perjudicat pel temps ha estat l’osonenc Gerard Aguilar. Malgrat haver obtingut la millor puntuació (20 punts) i haver pogut optar a posició de podi, ha entrat fora de temps i l’esforç realitzat a les zones ha estat en va. Aguilar és novè a la general.
Eduard Aran de Borgonyà s’ha imposat en cadets, categoria on també hi ha hagut dos desqualificats pel temps. Aran encapçala la general cadet.
A la categoria d’infantils on només hi ha hagut un desqualificat s’ha imposat Joan Martín de Granollers amb només 5 punts. Martín amb 37 punts ocupa el primer lloc de la general.
Roger Martínez de Monistrol de Montserrat amb una nova victòria a open verd amb 13 punts manté el primer lloc de la general. El mateix succeeix en open blanc on Lluc Plans de Sant Antoni de Vilamajor amb cap penalització ha obtingut una nova victòria. En open blau Sam Obradó de Llinars del Vallès ha ocupat el primer lloc del podi amb un triple empat a 13 punts amb el segon i el tercer classificat respectivament. Obradó s’ha vist beneficiat per haver obtingut millor puntuació a les zones. Toni Saladelafont de Calders, tercer a Folgueroles, encapçala la general.
Toni Guillén de Sant Feliu de Codines i Martí Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor en alevins i principiants respectivament, han obtingut una nova victòria i mantenen els respectius liderats.
Pel que fa als benjamins, s’han trobat un recorregut especialment fàcil i els múltiples empats s’han succeït, essent el més ràpid en completar les zones el que s’ha emportat la victòria, ha estat per Aleix Arrufat de Valderrobles. Oriol Roca que ha estat tercer ocupa la primera posició. Finalment la categoria del més petits, pre benjamins, victòria del local Eveli Comerma que juntament amb el seu germà Riel, en categoria principiant, han estat els dos participants amfitrions. Roger Lladó de Sant Feliu de Codines és el primer classificat de la general.

El dia 11 de març tercera prova a Roda de Ter - Masies de Roda.

Fotografia: Podi cadet