Julien Absalon i Maja Wloszczowska, vencedors de la inauguració de la Copa Catalana Internacional

11/03/2012
Federació

Julien Absalon i Maja Wloszczowska, vencedors de la inauguració de la Copa Catalana Internacional

Banyoles ha viscut una jornada espectacular d'autèntic mountain-bike amb uns 500 ciclistes i entre ells un cartell de luxe amb Campions Olímpics i Campions del Món que s'aplegaven a Banyoles per disputar la primera prova de la Copa Catalana Internacional.
Milers d'aficionats s'han aplegat al Parc de la Draga en un circuït disenyat pel Club Ciclista Banyoles. El recorregut tenia 6'7km amb constants canvis de ritme i enguany amb la pols i el nombrós públic com a protagonista.
Julien Absalon (Orbea) amb categoria masculina sortia com a favorit, però l'acompanyaven noms il•lustres com Iñaki Lejarreta (Orbea), Rubén Ruzafa (Orbea), Alexis Vouillermoz (Lapierre), Marek Galinski, Maximme Marotte, el jove Marek Konwa (Milka) i el local Joan Llordella (Ambisist) entre d'altres.
I en femenina apareixien noms com Maja Wloszczowska (CCC), Campiona de Polònia i actual Subcampiona del Món, Marie-Hélène Prémont, Anna Szafraniec i Sabrina Enaux i les locals Anna Villar i Sandra Santanyes entre d'altres.
A les 9.15h tenia lloc la presentació dels equiips i a les 10h s'iniciava la primera de les sortides amb les categories èlit femení, júniors, cadets, masters-30, masters-40, masters 50 i 60. I a les 12.15h tindria lloc la sortida dels èlits, sub 23 i sub 21.
Julien Absalon (Orbea) sortia amb l'objectiu d'atacar de sortida i desfer-se el més aviat possible dels seus perseguidors, i ho aconseguia ja durant el bucle de sortida i al km 2 ja es col•locava en primera posició seguit molt d'aprop per Marek Konwa (Milka), Iñaki Lejarreta (Orbea), Ruben Ruzafa (Orbea).
Absalon no cediria en cap moment la primera posició, si no que en cada volta augmentava l'avantatge fins que arribaria a meta amb un temps de 1h 40', després de 35km amb una mitjana de 20km/h. En segona posició arribava el seu company d'equip Iñaki Lejarreta (Orbea) a només 1' i  Ruben Ruzafa (Orbea) ocupava el tercer graó del podi demostrant el seu exel•lent moment de forma en aquest any Olímpic. Finalment l'equip Orbea aconseguia el triplet a Banyoles després de mantenir una gran lluita amb en Marek Konwa (Milka) i Alexis Vouillermoz (Lapierre) i Jordan Sarrou (Lapierre) que ocuparien la 4a, 5a i 6a posició respectivament.
En categoria sub 23 el primer era Marek Konwa i en sub 21 Jordan Sarrou (Lapierre) amb una 4a i 6a posició a la general respectivament.
Maja Wloszczowska (CCC) en categoria femenina s'enduia la victòria després de dominar també la cursa des de la primera de les quatre voltes al circuït, seguida d'aprop per  la canadenca Marie-Helene Prémont (Rocky Mountain Factory) que travessava la línia de meta a només 32'' de la primera classificada. El tercer graó del podi se l'enduia la francesa Sabrina Enaux (Specialized) que entrava a meta 1' després de Maja després de lluitar fins als últims moments de la prova ja que la 4a classificada entrava també 30'' per darrera seu.
Per equips s'enduia la victòria el Tomàs Bellès, el segon equip amb més puntuació era Orbea gràcies als seus podis en categoria èlit i finalment en tercera posició l'equip francès de Calvisson VTT.