Nou catalans als Campionats d´ Europa de BMX a Orleans

09/05/2012
BMX

Nou catalans als Campionats d´ Europa de BMX a Orleans

El passat cap de setmana es va celebrar a la localitat francesa de Orleans, el campionat d’Europa de BMX 2012 amb una gegantesca participació de 1800 pilots a un país que frega els 19.365 practicants amb un pressupost de 550.000 euros i 5.000 espectadors. Dels quinze espanyols que van prendre part, nou foren catalans.

Resum de la participació catalana

- Griselda Artigas ja sap com resulta un podi a competicions europees. Tot i que anava molt ben preparada i amb experiència, no va poder entrar a la màniga final. Va passar la primera ronda eliminatòria, però a la primera corba de la següent ronda eliminatòria, van caure tres corredores i ella es va veure implicada. Finalment es classificà entre les 16 millors.
- Mariona Calvis era la primera vegada que competia en un campionat d’Europa. Gran competició per ella tot i que no va poder passar la primera ronda eliminatòria.
- Marta Calvis, germana de Mariona, també era el seu debut en aquesta gran competició europea. No va poder passar la primera ronda eliminatòria.
- Saul Conde va protagonitzar una molt bona competició. Debutant en la categoria de infantil amb pedals automàtics i amb més de 200 corredors en la seva categoria, va passar la primera ronda eliminatòria, després va fer una gran competició als vuitens de final i va passar als quarts de final, on va acabar en una gran sisena posició. Finalment, Saul queda classificat entre els 28 millors.
- Miguel Angel Roman va participar en dos categories, 20" i Cruise 24". Tot i que va fer una bona cursa, el viatge li va afectar en el descans i no es va trobar còmode en el circuit. No va poder passar la primera ronda eliminatòria.
- Marc Roman va ser la gran revelació de la competició, ja que va començar la competició amb uns 60 corredors i va finalitzar setè a la semifinal. Finalment fou quinzè. 
- Daniel Vargas va competir en una dura categoria, la de 14 anys, amb pedals automàtics. Va fer una gran competició i en una màniga va acabar en 3º posició, però finalment no va poder passar la primera ronda eliminatòria.
- Per part dels corredors junior, Oscar Camero e Ian Hiniestrosa s’estrenaven en aquesta difícil categoria, on hi havia en joc puntuació UCI. Competició molt dura, ja que havien de passar per la zona de dobles PRO. Exitosa participació de tots dos júniors debutants que va fer una molt bona cursa, lluitant amb el grup per passar l’eliminatòria. No van poder passar la primera ronda eliminatòria.