Gerard Aguilar és el primer líder de la Copa Catalana´12 X-UP Energy de trial

28/05/2012
Trial

Gerard Aguilar és el primer líder de la Copa Catalana´12 X-UP Energy de trial

La primera prova de la Copa Catalana Trial ’12 X-UP Energy s’ha disputat aquest diumenge en el municipi osonenc de Sta. Maria de Corcó - L’Esquirol, en el marc de la multitudinària pedalada Cabrerès-BTT.
Amb un dia radiant i amb gairebé un centenar d’inscrits, la prova s’ha disputat sobre un circuit de cinc zones i tres voltes per a la categoria d’experts i de dues per a la resta de categories amb un terreny de zones natural i artificials i on els participants s’han hagut d’esforçar per treure amb èxit les complicades zones del Cabrerès.
Aquesta ha estat la primera de les tres proves  inscrites en el calendari UCI en la categoria C1.
L’amfitrió Gerard Aguilar ha resolt a la perfecció la prova inaugural amb una targeta de 2 punts a cada una de les dues primeres voltes i amb 5 a la tercera, fent un total de 9 punts que l’han catapultat directament a la primera posició del podi. El segon lloc ha estat molt disputat amb un triple empat a 15 punts. Pol Tarrés de Cabrils ha tingut a l’abast el segon lloc, però una penalització per temps l’ha relegat fins la quarta posició deixant pas a Juan Pedro García de Cartagena i a Eloi Paré de Calldetenes. García amb sis zeros acumulats ha passat per davant de Paré que només n’ha pogut fer quatre. Tarrés amb set zeros, ha estat el millor dels tres, però s’ha vist perjudicat només per arribar un minut tard.
Aguilar és converteix així en el primer líder de la Copa Catalana Trial ’12 X-UP Energy, un liderat gens fàcil de mantenir durant les quatre proves restants, els adversaris no li deixaran gens fàcil.
Els guanyadors a les categories de l’Open Cup han estat David Martínez de Tona en nivell verd, Aleix Baró de Sant Antoni de Vilamajor en nivell blau i Albert Noguer de Vic en nivell blanc.
Finalment els guanyadors del Kid’s Cup han estat Ton Rusiñol de Gurb en pre benjamins, Aleix Arrufat de Valderrobles en benjamins, Martí Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor en principiants, Toni Guillen de Sant Feliu de Codines en alevins, Marc Seuba d’Òdena en infantils i Domènec Lladó d’Argentona en cadets.
La segona prova de la Copa Catalana Trial ’12 X-UP Energy, Kid’s Cup i Open Cup serà el proper 8 de juliol a Sant Antoni de Vilamajor.