La tercera màniga de la Copa Catalana de trial viatja a Vallter 2000

20/07/2012
Trial

La tercera màniga de la Copa Catalana de trial viatja a Vallter 2000

La Copa Catalana Trial ’12 X-UP Energy torna a l'acció el proper dia 22 de juliol amb una interessantíssima cita a l'estació d'esquí i muntanya de Vallter2000 de Setcases. Aquest petit municipi gironí de la comarca del Ripollès, situat al nord de la Vall de Camprodon, ens oferirà una de les cites més atractives de la temporada just a una setmana de la segona prova de la Copa del Món UCI a Val d’Isère (França) i a dues pels Jocs Mundials de la Joventut a Poitiers (França).
La prova de Setcases coincideix amb el Campionat d’Europa absolut i júnior que es disputarà a Alemanya.
La prova tindrà el seu desenvolupament en l'entorn natural de l’estació d'esquí, comptarà amb un recorregut total de 5 zones a 2 voltes. El traçat presenta com a característiques els blocs de roca que sobresurten dels verds prats de l'estació. El circuit es desenvoluparà en l'àrea adjacent de les pistes amb importants desnivells de roques que exigiran una gran capacitat de resistència per part dels esportistes.
Encara que pel dia de la prova les probabilitats de pluja s’esperen baixes o nul•les, l'alçada, amb més 2.000 metres i una temperatura per sobre dels 25 graus, poden convertir-se en altres factors que cal tenir molt en compte.
Les inscripcions es poden formalitzar anticipadament al web www.trialsport.es fins les 24:00h del dimarts abans de la prova o bé el mateix dia de la prova a partir de les 08:30, sent l’inici de les proves a partir de les 9h.
L’osonenc Eloi Paré, recent Campió d’Espanya júnior, és el líder amb 32 punts després de les dues proves disputades a Santa Maria de Corcó i a Sant Antoni de Vilamajor. Els seus perseguidors més directes són Rafa Tibau a només 1 punt i Pol Tarrés a 4 punts.
Paré no podrà defensar el liderat, ja que ha estat convocat per la Federació Espanyola per disputar l’Europeu a Weilrod-Riedelbach (Alemanya); per tant molts incògnites en saber qui vestirà el mallot de líder després de la prova gironina.
Els que defensaran el liderat a Vallter2000 són els participants del Kid’s Cup Eveli Comerma de Folgueroles en pre benjamins, Aleix Arrufat de Valderrobles en benjamins, Martí Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor en principiants, Toni Guillen de Sant Feliu de Codines en alevins, Gerard Trueba d’Abrera en infantils i Jordi Araque de Roda de Ter en cadets.
Pel que fa als liderats de l’Open Cup hi ha David Martínez de Tona en nivell verd, Aleix Baró i Oriol Llavina ambdós de Sant Antoni de Vilamajor en nivell blau i blanc respectivament
Després de la competició per Vallter2000, la Copa Catalana Trial ’12 X-UP Energy es prendrà un descans fins després de l'estiu. Serà a principis d'octubre quan es desplaci fins el petit municipi maresmenc d’Òrrius, a es instal•lacions de l’escola de Trial. Terrassa (ATHC), a principis de novembre, donarà per finalitzada l'edició 2012.

Fotografia: Gerard Trueba