Dos podis pels esportistes catalans als UCI Trials World Youth Games 2012

08/08/2012
Trial

Dos podis pels esportistes catalans als UCI Trials World Youth Games 2012

Aquest cap de setmana s’ha disputaran a la localitat francesa de Vouneuil Sous Biard, localitat propera a Poitiers, una nova edició del Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI.
Aquesta competició ha reunit les promeses d’aquest esport en un total de quatre categories masculines que van dels 9 anys fins els 16 anys i en una de femenina fins els 15 anys.
El centre d’alt rendiment de CREPS POITOU-CHARENTES i FASTT Events han estat els encarregats de la organització d'aquest esdeveniment juntament amb la Federació Francesa de Ciclisme (FFC) i la UCI (Unió Ciclista Internacional).
El resultat dels esportistes catalans ha estat molt positiu amb un total de dos podis. Les proves classificatòries, per a totes les categories, varen tenir lloc durant la jornada del dissabte dia 4. Gairebé tots els esportistes catalans varen passar el tall sense problema. La jornada es va caracteritzar per ser sobre un terreny amb zones molt tècniques i de baixa dificultat.
Les proves finals del diumenge es varen complicar amb la presència de la pluja, els primers en disputar la prova final varen ser els principiants (9 i 10 anys) i els alevins (11 i 12 anys). Els dos catalans Toni Guillén de Sant Feliu de Codines i Pol Cabré-Verdiell de Matadepera juntament amb el britànic Adam Morewood (primer a la prova clasificatòria) sortien com a favorits en principiants. Finalment Guillén i Cabré-Verdiell finalitzaven amb una brillant actuació, amb zero i quatre punts respectivament obtenint la primera i segona posició, el britànic Morewood, amb cinc punts, completava el podi.
En la categoria d’alevins (11 i 12 anys) Gerard Trueba d’Abrera va tenir clares opcions d’ocupar posició de podi, però un desafortunat 5 el va relegar fins la cinquena posició. Els guanyadors varen ser Alejandro Montalvo de Toledo seguit de Iker Rodríguez de Navarra i del francès François Vallon.
Carla Caballés de Viladecaballs, la única representat femenina (fins 15 anys), va finalitzar en una meritòria cinquena posició. La categoria de noies va ser dominada per l’alemanya Nina Reichenbach.
Durant la disputa de les categories d’infantils (13 i 14 anys) i de cadets (15 i 16 anys) la pluja es va intensificar i el terreny es va complicar. El domini de les respectives categories va ser pel francès Nicolas Vallee i per l’alemany Domenik Oswald.
Si la cara va ser per les categories inferiors, la creu va ser pels infantils i cadets. Jordi Araque de Roda de Ter amb la cinquena posició, fou el millor infantil i Oriol Roca de Sant Pere de Vilamajor, també amb la cinquena, fou el millor cadet.
L’infantil Domènec Lladó obtenia la sisena posició. Eloi Palau de Viladrau no passava el tall i finalitzava en la dissetena posició.
Sergi Llongueras d’Òrrius i Joan Torres de Rellinars en cadets obtenien la setena i onzena posició. Carlos Sazatornil de Matadepera i Marc Mateo d’Abrera no passaven el tall i finalitzaven en la vintena i vint-i-vuitena posició respectivament.