La Copa Osona de Trial arrenca el 3 de febrer

24/01/2013
Trial

La Copa Osona de Trial arrenca el 3 de febrer

El proper diumenge 3 de febrer Osona enceta la temporada de Trial 2013. La catorzena edició de la Copa Osona de Trial es portarà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de sis proves repartides en diferents municipis de la comarca. Folgueroles donarà el tret de sortida al certamen.
Després de Folgueroles la Copa Osona de Trial passarà pels municipis de Roda de Ter - Masies de Roda el dia 27 de febrer, per Tona el dia 10 de març, per Taradell el dia 17 d’abril, per Sant Julià de Vilatorta el dia 5 de maig i finalment per Calldetenes el dia 16 de juny.
La Copa Osona és una competició amb categories i nivells apte per a totes les edats i neivells. Es disputaran un total d’onze categories: pre-benjamins (5 i 6 anys), benjamins (7 i 8 anys), principiants (9-10 anys), alevins (11-12 anys), infantils (13-14 anys) i cadets (15 i 16 anys).
També es disputaran les categories denominades open, on el participants escullen el nivell que millor s’adapta a ells sense limitació d’edat i amb els nivells blanc, blau i verd; enguany com a novetat s’incorpora el nivell taronja.
Finalment la màxima categoria, la expert, reservada per als esportistes més experimentats. Serà sense dubte la que oferirà més espectacle i vistositat a les proves. Rafa Tibau va ser-ne el guanyador l’any passat seguit de Bernat Seuba i de Pol Tarrés.
La prova inaugural transcorrerà entre l’ermita de la Damunt i el bosc de Can Clotet; sent l’entorn de l’ermita la zona destinada a l’aparcament, a les inscripcions, al podi i al bar.
El paratge boscós i rocós que hi ha entre la Damunt i Can Clotet es on hi haurà les zones de la competició, un total de cinc on els participants hauran de realitzar dues voltes.
Les inscripcions es poden realitzar anticipadament al web www.trialsport.es fins les 24:00h del dimecres  abans de la prova amb un preu de 19€ o bé el mateix dia de la prova a partir de les 08:30 amb un preu de 23€, sent la sortida pels més matiners a partir de les 9h. S’esperen més de cent esportistes vinguts d’arreu de Catalunya, Andorra, Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid.
Enguany els participants també tindran importants premis. Des dels obsequis exclusius de cada prova fins els premis finals dels col•laboradors: Kronos, X-UP Energy, Eassun, Kyrocream, PowerBar, McDonald’s Vic, Rovira Vic, Probuc, Can Jubany, Capdevila Extrem i el mallot dedicat del 9 vegades Campió del Món UCI Benito Ros.