Daniel Martin pren el comandament de la Volta a Catalunya

21/03/2013
Federació

Daniel Martin pren el comandament de la Volta a Catalunya

La jornada més dura de la Volta a Catalunya d´ enguany ha tingut en el ciclista irlandès Daniel Martin (Garmin) el protagonista absolut doncs ha aconseguit unir el triomf d´ etapa amb l´ assalt del maillot verd i blanc de líder. Martin formà part de l´ escapada del dia formada per 25 unitats a la pujada a l´ alt de Pedraforca a uns 140 quilòmetres de meta. El nou líder rebé l´ ajuda del seu company, i actual guanyador del Giro d´ Itàlia, Ryder Hesjedal per arribar amb opcions fins a Port Ainé on marxar tot sol després de deixar de roda el seu darrer company José Herrada (Movistar).
Entre els favorits es produí la notícia de l´ abandonament del líder Alejandro Valverde (Movistar) per una caiguda. A la pujada decisiva, el seu Nairo Quintana buscà la Vanguardia però finalment arribà junt Joaquim Rodríguez (Katusha). Ara el català és segon i el colombià tercer a la general, tots dos en el marge del mig minut respecte al nou líder i per tant amb opcions a tres dies del final, sense oblidar que Bradley Wiggins (Sky) està també a un pas de llocs de podi.

Demà la Volta emprèn viatge al sud, cap a Lleida, en una jornada que es preveu de transició després de dues etapes als Pirineus.

Font fotografia: www.esciclismo.com