La FCC estarà present a les reclamacions del món de l´ esport davant les retallades

16/04/2013
Federació

La FCC estarà present a les reclamacions del món de l´ esport davant les retallades

El proper dijous la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya Ufec, acollirà una roda de premsa presidida pel seu David Moner, acompanyat dels presidents de les 67 federacions esportives catalanes.
L’esport català penja d’un fil. La retallada que la Secretaria General de l’Esport aplicarà a les federacions esportives catalanes per aquest 2013 – que s’estima serà del 60% aproximadament - és la mort anunciada d’un sector que molt difícilment podrà sobreviure en aquestes condicions.
En l’actual context de crisi econòmica, es parla constantment de les retallades que estan vivint a casa nostra sectors com la salut, l’educació o les polítiques de benestar social. Malgrat no se’n parli gaire, l’esport català pateix el mateix ofec econòmic i cal recordar que és un sector que integra tots els mencionats anteriorment, a més de ser un dels màxims potencials a nivell econòmic i de projecció internacional de Catalunya amb quasi 70 federacions, 8.400 clubs, gairebé 600.000 federats i 3.000.000 de catalans que fan activitat física.
Per tal d’explicar la greu i preocupant situació en què es troba l’esport català i les federacions esportives, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, acompanyat dels presidents de les 67 federacions esportives catalanes, farà una roda de premsa el proper dijous 18 de març a la terrassa de la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Rambla de Catalunya, 81 principal. Barcelona) a les 12.15 h.
Amb aquesta roda de premsa, l’esport federat és vol unir per aturar una retallada letal per a les federacions esportives catalanes – que evidentment afectarà els excel•lents resultats esportius aconseguits pels clubs i esportistes catalans en els darrers anys i sobretot a la base – així com per fer reflexionar al Govern català de la importància de l’esport en àmbits com el benestar social, la salut, la cohesió social, l’economia o la projecció de Catalunya a nivell internacional.