La Copa Catalana de trial s´ estrena el proper diumenge

23/05/2013
Trial

La Copa Catalana de trial s´ estrena el proper diumenge


Una nova edició de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy torna el proper diumenge dia 26 de maig a L’Esquirol - Sta. M. de Corcó en el marc de la multitudinària pedalada CabrerèsBTT. La prova reunirà esportistes vinguts d’arreu de Catalunya, Andorra i Aragó. Un any més X-UP Energy i KRONOS són els principals patrocinadors del certamen català.
Enguany seran un total de sis proves repartides entre els mesos de maig i de novembre. Després de la prova de L’Esquirol - Sta. M. de Corcó, la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy es desplaçarà fins les instal•lacions de Trial Evolution a St. Antoni de Vilamajor el dia 7 de juliol.
Aquesta prova repeteix com internacional, categoria C1, fet pel qual s'espera comptar amb la presència de destacats esportistes. Així mateix la prova de St. Antoni de Vilamajor atorgarà els Campions de Catalunya 2013 de totes les seves categories.
L’estació d’esquí i muntanya de Vallter2000 a Setcases acollirà la tercera prova, ho farà el dia 21 de juliol. Ja passat l’estiu es traslladarà fins a Vallgorguina [només Kid’s Cup i Open Cup] el dia 15 de setembre. El  petit municipi d’Òrrius situat a la comarca del Maresme el dia 6 d’octubre. Finalment les instal•lacions de l’ATHC a Terrassa posaran punt i final al certamen català el dia 17 de novembre.
A L’Esquirol - Sta. M. de Corcó es posaran en joc els primers punts per a la disputa de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy. La cita reunirà els millors esportistes de l’especialitat. Rafa Tibau , n. 10 en el rànquing UCI, de Caldes de Montbui va ser-ne el guanyador l’any passat seguit de l’osonenc Eloi Paré (2n class. Europeu i 3r class. Mundial 2012 en categoria júnior) i del vallesenc Joan Torres (3r class. Camp. Espanya cadet 2012); no em d’oblidar-nos tampoc del guanyador de la prova de l’edició passada, el local Gerard Aguilar així com també del recent guanyador de la Copa Osona Trial 2013, l'anoienc Bernat Seuba. Juntament amb ells un bon grapat d’esportistes d’alt nivell es disputaran la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy.
Però la cita catalana no descuida la base i també comptarà amb les competicions de Kid's Cup i d'Open Cup, mantenint així la filosofia dels seus inicis, la promoció per sobre de tot.
Així doncs totes les categories hi seran representades i els nivells seran assequibles per a tothom. Es disputaran les categories de pre benjamins (5 i 6 anys), benjamins (7 i 8 anys), principiants (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys), cadets (15 i 16 anys); així com també les de l’Open Cup on el participants escullen el nivell que millor s’adapta a ells sense limitació d’edat i amb els nivells blanc, blau i verd; enguany com a novetat s’incorpora el nivell taronja.
La prova inaugural és una de les més complertes del circuit català. Combina una amplia varietat de zones naturals amb grans blocs de roca i zones artificial al bell mig del village del CabrerèsBTT, a més la prova del Collsacabra és de fàcil seguiment pels espectadors ja que totes les zones s’ubiquen a un radi de 800m aproximadament.
Els participants es trobaran amb un recorregut de cinc zones on hauran de fer dues passades.
Les inscripcions es poden formalitzar anticipadament al web http://www.trialsport.es/ fins les 24:00h del dimecres abans de cada prova o bé el mateix dia de la prova a partir de les 08:30, sent l’inici de les proves a partir de les 9h.