Gemma Abant obté el títol de Campiona d’Europa.

26/06/2013
Trial

Gemma Abant obté el títol de Campiona d’Europa.

Els Campionat d’Europa disputats a Berna (Suïssa) han deixat als esportistes catalans un brillant resultat amb l’obtenció d’una medalla d’or i dues de bronze.
L’or l’ha obtingut la sabadellenca Gemma Abant al imposar-se a l'eslovaca Tatiana Janickova i a la seva germana Mireia que s’ha adjudicat el bronze en la prova d’elit femení.
Per paradigmàtic que sembli, és un títol que se li havia resistit a la catalana. Gemma Abant és l’actual Campiona del Món, com també ho havia set el  2008 i el 2010.
El títol continental l’havia ostentat Mireia Abant l’any  2007.º1
La tercera medalla arribava de mans del júnior Bernat Seuba a la categoria de 20”. Després d’haver fet una brillant actuació a la prova clasificatòria obtenint la segona posició es perfilava com a un dels favorits en ocupar el podi. Desesperés de completar les dotze zones finalitzava en una meritòria tercera posició superat pels alemanys Doiminik Oswald i Lucas Krell. Oriol Roca que també havia superat amb facilitat la clasificatòria i obtenia la sisena posició a la final.
Una quarta medalla va estar apunt d’arribar a la categoria de júnior 26”. Sergi Llongueras iniciava la final com a un dels favorits al podi després de la tercera posició obtinguda a la fase clasificatòria. Un desafortunat 5 a la sortida de la darrera zona de la final el va relegar fins la quarta posició empatat amb el l’alemany Jonathan Sandritter. El britànic Jack Carthy es vestia el mallot de campió i el francès Jéremy Descloux es penjava la plata. Joan Torres no va poder obtenir el pas a la final acabat en la 11a posició.
Dani Comas finalitzava en una modesta cinquena posició en la fase classificatòria a la categoria masculina d’elit 20”, però suficient per passar a una final que es preveia molt disputada. Comas no va tenir una bona cursa i finalitzava sisè en una prova guanyada per l’aragonès Abel Mustieles. Rafa Tibau i Pol Tarrés en categoria masculina d’elit 26” obtenien la 9a i 12a posició respectivament. Tibau va quedar a una posició d’obtenir el pas a al final.