Rafa Tibau renova el seu títol de campió català de trial

09/07/2013
Trial

Rafa Tibau renova el seu títol de campió català de trial

 

Les instal•lacions de Trial Evolution, a St Antoni de Vilamajor, han reunit a gairebé un cent trenta esportistes a la segona prova de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy [prova internacional UCI, C1]  disputada aquest diumenge dia 7 de juliol.
La prova ha transcorregut sota una intensa calor i ha estat molt disputada. Les sis zones on els participants han hagut de fer tres voltes no han estat especialment dures pel guanyador de la prova, l’aragonès Abel Mustieles,  n. 1 en el rànquing UCI i líder de la Copa del Món. Mustieles s’ha desplaçat fins el Vallès oriental per disputar la segona prova de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy inscrita en el calendari internacional i amb el conseqüent atorgament de punts pel rànquing UCI.
Amb només tres punts Mustieles s’ha imposat per davant del belga Iciar van den Bergh (6 punts) i del català Rafa Tibau (18 punts). Tibau ha vist perillar fins a l’últim moment la tercera posició ja que el maresmenc Pol Tarrés li treia una avantatge d’onze punts a falta de la tercera volta. Tarrés ha acabat la competició amb 15 punts i malgrat un desafortunat “cinc” no ha pogut superar a Tibau per haver entrar en el temps de penalització finalitzant amb 18,6 punts quedant relegat a la quarta posició.
Qui també ha pres la sortida a la prova ha estat el vigent Campió del Món, el navarrès Benito Ros.
Per Ros ha estat la primera prova en participar després de la lesió d’escafoides soferta a finals de maig. Ros ha finalitzat en la cinquena posició amb 20 punts, tot i ser una modesta posició en la que habitualment no ens té acostumats es mostra optimista amb la recuperació de la seva mà de cara a la preparació del mundial a finals d’agost a Sud Àfrica.
Joan Figueras, líder de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy, ha finalitzat en una discreta sisena posició. Malgrat això es manté al capdavant de la general però empatat a 30 punts amb Pol Tarrés.
La prova organitzada pel CC Trencacamas també ha conegut els Campions de Catalunya FCC de l’especialitat. Rafa Tibau ha revalidat el títol català a la categoria d’elit. Bernat Seuba (junior), Jordi Araque (cadet), Martí Aran (infantil), Alan Rovira (aleví), Martí Riera (principiant) i Jordi Povedano (benjamí) han estat els Campions de Catalunya de les categories disputades.
Els guanyadors a les categories de l’Open Cup han estat Gemma Abant de Sabadell en nivell taronja, Crístofer Iglésias de Taradell en nivell verd, Pol Cubinsà de Gironella en nivell blau i Josep Lladó d’Argentona en nivell blanc. Tots ells encapçalen la general excepte en nivell taronja que és per Roger Lladó i open blanc que és per Gerard Martínez.
Finalment els guanyadors del Kid’s Cup han estat Joan Lestang d’Escaldes Engordany (Andorra) en pre benjamins, Jordi Povedano de Taradell en benjamins, Martí Riera de Vic en principiants, Alan Rovira de Castellar del Vallès en alevins, Martí Aran de Borganyà en infantils i Eduard Aran de Borgonyà en cadets.
Tots ells ocupen la primera posició a la classificació general, excepte la categoria de principiants, que és per Joel Llavina i la de cadets que és per Eloi Palau.

La tercera prova de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy, Kid’s Cup i Open Cup serà el proper 21 de juliol, s’enfila fins a l’estació d’esquí i muntanya de Vallter2000 a Setcases.