Joan Figueras reforça el seu liderat a la Copa Catalana de trial

22/07/2013
Trial

Joan Figueras reforça el seu liderat a la Copa Catalana de trial

 

La tercera prova de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy s’ha disputat aquest diumenge a l’estació d’esquí i de muntanya de Vallter 2000 en el municipi gironí de Setcases.
La prova considerada com una de les que ofereix més duresa del certamen català, per la seva altitud de més de 2000m, ha comptat amb més de 120 esportistes vinguts d’arreu de Catalunya, a més a més d’alguns d’Aragó, País Basc i Andorra que han hagut de completar un complicat recorregut de cinc zones a dues voltes sota unes excel•lents condicions climatològiques.
Durant la prova s’ha pogut veure una interessant lluita per a les places de podi. Bernat Seuba d’Òdena ha finalitzat la primera volta en primera posició amb 12 punts. Oriol Roca i Pol Tarrés ambdós amb 14 punts el seguien a la classificació. Eloi Paré amb 15 punts i el líder Joan Figueras amb 16 punts  ocupaven la cinquena i sisena posició respectivament.
Una espectacular remuntada de Figueras durant la segona volta, amb només dos punts, li ha permès accedir fins la primera posició i refermar el liderat al capdavant de la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy. Seuba ha finalitzat segon amb un total de 20 punts mentre que Roca, Tarrés i Paré, tots empatats amb 31 punts han obtingut la tercera, quarta i cinquena posició respectivament.
Pel que fa a la resta de classificacions tenim a Àlex Urgellés de St. Cugat del Vallès en nivell blanc, Oriol Rodríguez de Gironella en nivell blau, Pol Palau de Sta. Maria de Palautordera en nivell verd i Roger Martínez de Monistrol de Montserrat en nivell taronja que han estat els guanyadors en les respectives categories de l’Open Cup. Tots ells encapçalen les respectives a classificacions generals excepte en open verd que és pel taradellenc Cristofer Iglesias, tercer a Setcases.
En les categories de Kid's Cup Quim Paris de Jorba i Arnau Forns de Vilanova del Vallès ha estat els guanyadors en les categories de pre benjamins i benjamins respectivament acabant les dos amb cap punt de penalització. Joan Lestang d’Escaldes Engordany (quart a Setcases) i Jordi Povedano  de Taradell (segon a Setcases) mantenen el respectiu liderat en pre benjamins i benjamins.
Primera victòria per Marc Novoa de Premià de Dalt en infantils que ascendeix fins la segona posició. Martí Aran de Borgonyà (quart a Setcases) es manté al capdavant de la general.
Noves victòries d’Aleix Arrufat de Valderrobles en principiants, d’Alan Rovira de Castellar del Vallès en alevins i d’Eloi Palau de Viladrau en cadets els quals els ajuda a refermar els seus respectius liderats.
Carlos Fernández, alclade se Setcases i Francesc Moradell, delegat territorial de la Federació Catalana de Ciclisme han acompanyat els guanyadors en el lliurament de premis.
Després de la competició per Vallter2000, la Copa Catalana Trial ’13 X-UP Energy es prendrà un descans fins després de l'estiu. A mitjans de setembre tornarà amb la prova de Vallgorguina, a principis d'octubre tindrà lloc la prova d’Òrrius. Finalment Terrassa (ATHC), a mitjans de novembre, donarà per finalitzada l'edició 2013.