Abel Mustieles i Carla Caballé, primers líder de la Copa Osona de trial

10/02/2014
Trial

Abel Mustieles i Carla Caballé, primers líder de la Copa Osona de trial

Una nova edició de la Copa Osona de Trial ha engegat aquest diumenge el calendari de competicions de Trial FCC a Catalunya.
La prova inaugural de la quinzena edició ha tingut lloc a Folgueroles i ha registrat una alta participació amb gairebé 180 esportistes inscrits.
L’ermita de la Damunt i el bosc de Can Clotet han estat els escenaris de la competició que com cada any ha ofert un bon traçat format per de deu zones.
L’actual Campió del Món de Trial UCI, l’aragonès Abel Mustieles, natural de Caspe, no s’ha volgut perdre aquesta primera prova de l’any i s’ha imposat per davant d’Oriol Roca de St. Pere de Vilamajor i d’Eloi Paré de Calldetenes. Mustieles no ha comès cap errada en tot el recorregut i la penalització només ha estat per excés de temps amb 18,2 punts. Ha esta precisament el temps el que ha jugat alguna mala passada a més d’un. Roca ha comès 17 punts més 12 per excés de temps contra els 16 de Paré, l’excés de temps de Paré l’ha relegat al tercer lloc. El calderí Rafa Tibau amb 15 punts ha estat el més perjudicat pel temps, els 16 punts per accés de temps l’han descendit de la segona a la quarta posició.
En l’apartat femení Carla Caballé de Viladecaballs ha esdevingut la primera líder després d’imposar-se per davant de Lua Vizcaino de Barcelona (3a clas. a la Copa del Món UCI 2013) i de Gemma Abant de Sabadell (2a clas. al Campionat del Món UCI 2013). L’excés de temps també ha afectat la categoria però no ha modificat el resultat.

Guanyadors

Cadet: Marc Seuba (Òdena)
Infantil: Pol Cabré-Verdiell (Matadepera)
Aleví: Gerard Lladó (Argentona)
Principiant: Aleix Arrufat (Valderrobles)
Benjamí: Laia Esquís (Òrrius)
Pre Benjamí: Poldo Sillué (Mequinenza)
Open taronja: Miguel Àngel Pérez (Calanda)
Open verd: Ferran Martín (St. Fruitós de Bages)
Open blau: Pol Cubinsà (Gironella)
Open blanc: Laura Donate (Sta. Coloma de Gramanet)
Open lliure: Àlex Sazatornil (Matadepera)

Destacar la participació de cinc esportistes locals: Joan Bazan, Joan Solà, Riel Comerma, Jordi Barnera i Arnau Blancafort.
Després de Folgueroles la Copa Osona de Trial es trasllada a Les Masies - Roda el dia 23 d’aquest mateix mes de febrer.