Les bicis clàssiques prendran el Penedès el 18 de maig

23/04/2014
Federació

Les bicis clàssiques prendran el Penedès el 18 de maig

Queda molt poc per la celebració d'una de les cites cicloturistes més originals del calendari català. Els companys de la Unió Ciclista Vilanova, amb el Carles Soler al front, han preparat durant els últims mesos la segona edició de La Pedals de Clip, la marxa cicloturista reservada per bicicletes clàssiques de carretera.
Aquestes bicis -anteriors a l’any 1987 i equipades amb pedals de clip, cablejat de fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre- es donaran cita a la localitat de Sant Martí Sarroca el proper diumenge 18 de maig. Per davant, dues rutes de 72 i 47 quilòmetres per la comarca del Penedès, entre les províncies de Barcelona i Tarragona, terra de vins i caves, per carreteres estretes, pistes rurals asfaltades amb poc trànsit i alguns trams curts de pista de terra fàcils entre vinyes, masies i bodegues. Al quilòmetre 37 tots els participants podran gaudir d'un bon avituallament a les bodegues Torres, a Mas La Plana.
Als participants també se’ls recomana vestir roba i calçat de l’època, tot per donar un aire més clàssic a la matinal. Els cotxes i motos de seguiment del Moto Clàssics del Penedès també donaran color al recorregut.
La sortida es farà a la Rambla de Catalunya de Sant Martí a les 9 hores i l’arribada es situarà a l’alt de la Roca, just al costat del castell de Sant Martí i l’església de Santa Maria. En aquest punt hi haurà un refrigeri per tots els participants i es farà un merescut homenatge al mític i entranyable Jaume Mir, l'auxiliar més famós del món del ciclisme. A partir de les 11 hores es podrà assistir a la meta per rebre als ciclistes... millor amb una bici clàssica per donar un toc vintage a tot plegat. També està confirmada la presència dels ciclistes Pedro Torres, Pepe Recio, Miguel Ángel Iglesias, Joan Llaneras o Gilles Sanders.
Ja hi ha més de 150 participants que vindran de tota la geografia catalana i també de fora, fins i tot de l'estranger. Les inscripcions, a 20 euros pels federats, finalitzaran el divendres 9 de maig. El mateix dia de la marxa no es podran fer inscripcions.
Comentar també que el dilluns 28 d'abril es farà la presentació oficial d'aquesta Pedals de Clip 2014 a la Sala de Ponent del Castell de Sant Martí a Sant Martí Sarroca. En aquesta presentació i roda de premsa assistiran, entre altres, el periodista esportiu Arcadi Alibés i també l'ex-ciclista Àngel Edo.

Teniu tots els detalls a la web http://www.lapedalsdeclip.cat/.