Lua Vizcaíno i Rafa Tibau obren amb victòria la Copa Catalana de trial

11/06/2014
Trial

Lua Vizcaíno i Rafa Tibau obren amb victòria la Copa Catalana de trial

La Copa Catalana de Trial 2014 ha començat aquest diumenge 8 de juny a La Massana (Andorra), els millors especialistes de Trial han participat aquest diumenge a la prova que obre el calendari d'esdeveniments d'estiu de Vallnord.
La competició s'ha disputat entre la plaça de les Fontetes i el Prat del Colat, a la Massana, sobre un circuit de dotze zones construïdes per a les diferents categories. Aquesta prova ha estat el test dels Campionats del Món de MTB i de Trial UCI de 2015 i és la primera de les sis proves de la Copa Catalana de Trial 2014 que es disputaran aquesta temporada.
"L'entorn és bo perquè és un lloc molt concentrat, on podem tenir totes les zones juntes i accessible al públic. També ens permet combinar zones artificials sense deixar de banda l'origen del trial que són les zones naturals", va explicar Dani Parramon, coordinador de Trial de la Unió Ciclista Internacional (UCI), sobre les proves de Trial dels Mundials de 2015. Les declaracions les va fer en el marc de la Copa Catalana de Trial UCI C1 disputada a La Massana.
Hi han participat més de cent esportistes i, en la categoria elit masculí, s'ha imposat Rafa Tibau, campió del món per equips i novè en el rànquing internacional UCI, i que ja partia com un dels favorits. Sergi Llongueras i Pol Tarrés han ocupat la segona i tercera posició respectivament. En categoria elit femení la vencedora ha estat Lua Vizcaino, l’han acompanyat al podi Carla Caballé i Alba Hidalgo ocupant la respectiva segona i tercera posició.

Guanyadors

Cadet: Joan Martín (Granollers)
Infantil: Toni Guillén (St. Feliu de Codines)
Aleví: Martí Yélamos (St. Antoni de Vilamajor)
Principiant: Jordi Tulleuda (Taradell)
Benjamí: Marc Piquer (St. Sadurní d’Anoia)
Pre Benjamí: Alba Riera (Vic)
Open taronja: Cristofer Iglésias (Taradell)
Open verd: Albert Puigrefagut (Calldetenes)
Open blau: Pere Itchart (Barcelona)
Open blanc: Guillem Oliver (Taradell)
Open lliure: Oriol Pablo (Gironella)

Mundials 2015

En la mateixa línia que Dani Parramon, Sergi Balielles, conseller de Turisme de la Massana, ha valorat molt positivament la prova d'aquest diumenge: "s'ha generat un molt bon ambient gràcies en bona part a la ubicació de la prova, just en el centre de la Massana". Balielles va afegir que de cara als Mundials del 2015 "és un gran encert situar el Trial a la Massana per la proximitat amb la capital i per disposar de tot tipus de serveis al voltant".
Per la seva banda, Albert Balcells, director d'Ocisport, ha explicat que per als Campionats del Món de MTB i de Trial UCI de 2015 s'espera la participació d'entre 120 i 140 esportistes vinguts de 30 països diferents i que la competició es disputarà en dotze zones. "A la plaça de les Fontetes estaran les sis zones de la fase classificatòria mentre que el Prat del Colat tindran lloc les finals, en sis zones totalment diferents", detalla Balcells.

La segona cita de la Copa Catalana de Trial UCI C1 tindrà lloc en el Trialpark de Sant Antoni de Vilamajor el dia 6 de juliol.