Nou triomf d´ Anna Villar a l´ Open d´ Espanya BTT

17/06/2014
Federació

Nou triomf d´ Anna Villar a l´ Open d´ Espanya BTT

 
La cursa disputada aquest cap de setmana, quarta prova puntuable per a l' Open d'Espanya XCO Cofidis, va convertir Aguilar de Campo en el referent del BTT nacional, i va ser testimoni de com Anna Villar (Tomàs Bellès) donava un cop d’autoritat al liderat de la general i es col•locava primera amb 60 punts d'avantatge a falta d'una sola prova per finalitzar el campionat.
La prova reina de diumenge, a l'entorn de l'embassament, vindria precedida dissabte d'una atractiva contrarellotge que inclouria una ascensió fins al castell medieval d'Aguilar de Campo. Els ciclistes del Tomàs Bellès  no van desaprofitar l'oportunitat de fer un bon paper, i especialment Anna Villar, que va guanyar i va reprendre així el liderat a la classificació general en la categoria màxima, Femení Elit. Magda Duran, també va vèncer en categoria Cadet gràcies a una fenomenal actuació. Cristofer Bosque, per la seva banda, es va quedar a només dos segons d'aconseguir la victòria, però va aconseguir un meritori segon lloc. Cinquè va entrar Gerard Álvarez, i d'aquesta manera s'imposava en categoria Sub-23. Pau Egeda aconseguia un merescut podi en Màster 30 i David Puig entrava el setè en la mateixa categoria.
Diumenge es disputarien tres proves, i no les dues inicialment previstes i aprovades. Com en la contrarellotge de la vigília, Anna Villar va ser la vencedora dels Internacionals BTT Muntanya Palentina-Trofeu Diputació de Palència, quarta i penúltima prova de l'Open d'Espanya Cofidis amb la també catalana, Sandra Santanyes (Bicilocura) quarta, Magda Duran, en categoria cadet, guanyava. A la prova elit Francesc Guerra (Scott) signà un excel•lent quart lloc en una prova de gran nivell i competència. A les categories master 30, 40 i 50 s´ arrodoniren amb victòries de Pau Egeda (Tomàs Bellès) Tomàs Misser (Les Franqueses) i Francesc Guerra (Scott).

Informació: Comunicació Tomàs Bellès - Cannondale by GAES i RFEC