Helena Casas i José Antonio Hermida són els millors ciclistes catalans de l´ any

09/11/2014
Pista

Helena Casas i José Antonio Hermida són els millors ciclistes catalans de l´ any

La temporada ciclista 2014, que ja arriba a la fi amb les seves respectives modalitats, tornarà a tenir com a protagonistes als seus dos Millors Ciclistes Catalans, masculí i femení.
La Junta Directiva de la Federació Catalana de Ciclisme, a proposta de la Comissió de Tècnics, han escollit com a Millors Ciclistes Catalans d’aquest 2014, a Helena Casas i Jose Antonio Hermida. Tots dos destaquen  per les seves   brillants  trajectòries,   i una llarga carrera i dedicació en el ciclisme,  a mes a mes de un  gran Palmarès ple de resultats, cadascú en les seves respectives modalitats.
Helena Casas Roigé, (Catalunya Track Team),  coneguda com la ciclista  catalana més ràpida,  la pista, la  fusta i el pinyó fixe, formen part de la seva vida, on passa llargues hores dedicades a la seva gran passió, preparant-se, gaudint, també sacrificant-se , però sempre amb el seu  particular somriure quan acaba. El 2014 ha estat la temporada que la ha impulsat internacionalment com una de les millors pistards del planeta. Va conviure gairebé un mes al Japó, competint  i formant-se en la especialitat del Keirin i convertint-se en una de les millors corredores del Món,  aconseguint dues segones places i varis podis. Però potser destaca més per les seves sisenes places a Mundials i Europeu, i les seves victòries a Italià i  al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-Miquel Poblet.
Jose Antonio Hermida Ramos, (Llívia-Team Multivan Merida),  la muntanya es per excel•lència el seu medi natural preferit,  ja reconegut des de fa molts anys com el millor “Biker”  català de la història,  i aquest  2014, s’emporta  també el guardó  al Millor Ciclista Català. La bicicleta tot terreny es l’arma preferida del simpàtic “Biker” de Puigcerdà,  té un brillant palmarès que començà des de júnior, sent campió del Món, títol que va re confirmar anys més tard  en les  categories  sots 23 i elit, sense oblidar la seva medalla Olímpica a Atenes 2004, i quart a Londres 2012.  Aquest any 2014 ha tancat una llarga i atapeïda  temporada de competicions , tornant a guanyar per vuitena vegada el Campionat d’Espanya de BTT elit, ha estat sempre  protagonista a les Copes del Món, sisè al Ranquing Mundial, i sobretot destacant pels seus “Top Tens” en el Europeu i Mundial.
L´ Helena i el Jose Antonio rebran la seva distinció, el proper dissabte dia 15 de novembre en l’acte de la Cloenda de la temporada del Ciclisme Català, que es celebrarà a la sala d’actes del INEF de Montjuic.
Recordem que en el 2012 Gemma Abant  en la especialitat de trial i Joaquim Rodriguez (Purito)  en carretera, van ser els primers nominats a Millor Ciclista Català, en una temporada plena d’èxits per tots dos, on la Gemma es va proclamar Campiona del Món i sots campiona d’Europa,  i en Joaquim, a mes  a mes d’acabar l’any com a número u del Ranquing Mundial, es va adjudicar també la Fletxa Valona, el Giro de Lombardia i va ser podi a la Volta España.
Al 2013, Raquel Acinas, va ser la revelació femenina conquistant dues medalles  als Mundials de Ciclisme Adaptat i Joaquim Rodriguez repetia a la vegada  com a Millor Ciclista Català i número u del Ranquing Mundial, però se li  recordarà més en el 2013 per la seva  medalla d’argent en un mundial  lluitat i merescut com un or.