56 esportistes finalitzen The Pirinexus 360 Challenge

03/05/2015
Cicloturisme

56 esportistes finalitzen The Pirinexus 360 Challenge

Cinquanta-sis esportistes han estat els primers en rebre el guardó de finisher de la The Pirinexus 360 Challenge, una prova amb sortida i arribada a Girona de 347 quilòmetres, que ha passat per Olot, La Jonquera, Ceret (França) i Calonge, en un itinerari que ressegueix la ruta Pirinexus per les vies verdes. En la primera edició de la prova només s’han hagut de retirar 6 ciclistes, per problemes musculars i esgotament, mentre que 44 participants han completat la totalitat del recorregut en la categoria individual, i 12 en relleus. Les quatre noies que van prendre la sortida també l’han acabat.
El més ràpid en arribar a la Fira de Girona, punt de sortida i arribada de la Pirinexus, ha estat el ciclista de la Jonquera Jordi Pereira, amb un temps de 13 hores i 45 minuts. També ha acabat en posicions capdavanteres el pilot de motos Dani Oliveras, que aquest any ha participat al rally Dakar i que avui ha demostrat la seva resistència damunt la bici. Els diferent tipus de paviment que ressegueix la ruta, amb pistes de terra i alguns trams d’asfalt i urbans ha permès veure molta diversitat de bicicletes, des de ciclocross, muntanya, gravel i fins i tot un tàndem.
L’organització havia fixat un màxim de 20 hores per completar-la però al punt de mitjanit, després de 18 hores a la bici, ja havien arribat tots els pioners d’aquesta prova que ha reunit a ciclistes procedents d’arreu d’Europa. Tots ells han coincidit en destacar la duresa del recorregut però han demostrat que amb un bon entrenament i mesurant bé les forces es pot assolir. També han destacat la importància dels equips de suport que els han anat seguint així com els punts d’avituallament d’Olot, La Jonquera i Calonge, que els han permès recuperar forces. I és que tot i que han gaudit d’una jornada amb bon temps s’han trobat amb vent de cara que ha dificultat molt el tram entre La Jonquera i Calonge.
Tant els organitzadors, com institucions i municipis implicats en la Pirinexus 360 s’han mostrat satisfets per aquesta primera edició que s’ha desenvolupat en el marc de la fira Girona Bike World i el cinquè congrés internacional de la bicicleta, que al llarg de tot el cap de setmana han portat a milers d’aficionats al ciclisme a la Fira de Girona.