La Marxa Cicloesportiva La Bonaigua 2015 torna amb moltes novetats

12/05/2015
Cicloturisme

La Marxa Cicloesportiva La Bonaigua 2015 torna amb moltes novetats

Per nosaltres sempre és un plaer tornar a anunciar la celebració d’una marxa cicloturista que transcorre per carreteres que han estat protagonistes de la Volta a Catalunya, Vuelta a Espanya o Tour de França, entre d’altres curses.
Després de fer 15 anys la temporada passada, la XVI edició de la Marxa Cicloesportiva “La Bonaigua” arriba el dissabte 6 de juny amb moltes novetats de mà dels nous responsables de l’Sprint Ciclo-Club Pobla que treballen intensament en la seva organització.
Després de 15 edicions passant per la Vall d’Aran i la Ribagorça, aquest any els organitzadors han decidit variar el recorregut, ja que l’obligació de marxa totalment neutralitzada imposada per la Guardia Civil de Tráfico de l’Aragó (la marxa passa uns 15 quilòmetres per la província d’Osca) a la sortida del Túnel de Vielha i els problemes de seguretat i logístics que això comporta, fan totalment impossible continuar amb el recorregut clàssic.
El recorregut de gran fons, de 202 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell, passa totalment per carreteres de competència administrativa catalana i sortirà de La Pobla direcció Senterada i ens portarà a l’Alt de Bretui (1.066 m) passant per l’Estany de Montcortès. Després del descens cap a Gerri de la Sal, es seguirà la vall de la Noguera Pallaresa cap a Sort, Llavorsí, Esterri i la pujada per Borén cap al cim del Port de La Bonaigua (2.076 m). Una vegada coronat el port es tornarà a baixar pel mateix vessant fins a València d’Àneu cap a Son del Pino, Coll de Jou (1.390 m), Espot, Escart, Escaló, Llavorsí, Rialp, Alt d’Enviny (1.153 m), Gerri i arribada de nou a La Pobla.
El recorregut de mig fons, de 170 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell, ens portarà directament cap a Sort i Esterri, seguint per La Bonaigua, Son del Pino, Coll de Jou, Llavorsí, Rialp, Sort i arribada a La Pobla, on ens esperarà el tradicional bon dinar que de ben segur ens haurem guanyat.
La sortida de la marxa de gran fons serà a les 8:15 hores i la sortida de la marxa de mig fons es farà a les 8:45 h. Les dues rutes seran puntuables pel VIII Circuit Ciclopirineus-Velodrom de la Federació Catalana de Ciclisme.
Les inscripcions ja estan obertes a un preu de 28 euros pels federats fins el dimarts 26 de maig. Després, fins el tancament el dimarts 2 de juny, tindran un recàrrec de 5 euros. Tota la informació de la marxa està a la web http://www.labonaigua.cat/ i a les xarxes Facebook i Twitter.