La bicicleta serà protagonista al FAD

26/05/2015
Cicloturisme

La bicicleta serà protagonista al FAD

El proper 4 de juny, a partir de les 19 hores, el Mazda Space de FAD acull una sessió relacionada amb  la bicicleta.

Sessió 03: Frugal design i autoproducció

El frugal design i l'autoproducció sovint es desenvolupen en contextos de gent amb pocs recursos que han de satisfer les seves necessitats amb creativitat i de forma alternativa al mercat. En aquesta sessió proposem la presentació i el diàleg entre dues iniciatives allunyades geogràficament i culturalment com són Inteligencias Colectivas i Wecyclers per tal de discutir fins a quin punt fan al·lusió a realitats diferents i com podem incorporar molts dels seus guanys.
Presenta i condueix: Curro Claret.

Wecyclers
Bola Akeju, Gerent de Salut Ambiental i Seguretat de Wecyclers. Membre de l' Enery Institute (EI) i del Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM).

Wecyclers és una empresa nigeriana que promou el reciclatge a Lagos a través d'un sistema que premia els usuaris més "recicladors". Mitjançant unes bicicletes auto-construïdes, joves locals recullen els residus a domicili i recompensen als usuaris amb punts bescanviables per productes gràcies a aliances amb empreses col·laboradores.

Inteligencias Colectivas
Juanito Jones, networker a Plataforma Zoohaus.

Inteligencias Colectivas és una base de dades lliure i un registre de detalls constructius col·lectius. Aquests detalls es dibuixen i es publiquen a la seva web amb la finalitat d’obrir la caixa negra i legitimar-los, hibridant el saber tradicional amb el coneixement científic i posant-lo a disposició de tothom.