Arriba la segona edició de la Marxa Cicloturista La Ruta Minera

25/06/2015
Cicloturisme

Arriba la segona edició de la Marxa Cicloturista La Ruta Minera

Els amics del Club Ciclista J.Pons Tot-Bici de Barcelona estan enllestint els últims detalls d’una de les marxes que es va estrenar la passada temporada amb un gran èxit organitzatiu i de participació.
Es tracta de la segona edició de la Marxa Cicloturista de Berga “La Ruta Minera” que es portarà a terme amb sortida i arribada a la capital de la comarca del Berguedà el proper diumenge 19 de juliol. Recordem que aquesta serà la darrera marxa de gran fons per carreteres del Pirineu d’aquest any i també la vuitena i darrera puntuable del VIII Circuit Ciclopirineus-Velodrom 2015.
En el recorregut de 166 quilòmetres, els participants hauran de superar sis ports de muntanya per les impressionants serralades del Tubau, Catllaràs, Port del Comte, els Bastets i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb l’imponent Pedraforca com a testimoni. Aquests números i els 4.150 metres acumulats de desnivell la fan la marxa cicloturista més exigent del calendari català 2015.
La sortida de la marxa es farà des del poliesportiu municipal i els ciclistes hauran de superar, en aquest ordre, els colls de Batallola (km 32), Pradell (km 75), Josa (km 91), Port (km 112), Port del Comte (km 120) i La Mina (km 155).
La gran dificultat del dia serà el Coll de Pradell, un port encara força desconegut per a molts cicloturistes però que és un dels més durs de Catalunya, a l’alçada del Turó de l’Home o del Mont-Caro. L’ascensió es fa des del vessant d’El Jou i Fígols, fent així una pujada de 21 km i un desnivell mitjà del 7,1%, tot i que el port compta amb trams amb un desnivell per sobre del 20%.
Per fer la ruta més fàcil, hi haurà preparats cinc avituallaments a Guardiola de Berguedà (km 51), Coll de Pradell (km 75), Josa de Cadí (km 96), Coll de Port (km 112) i Sant Llorenç de Morunys (km 133). A l'arribada de Berga hi haurà un bon dinar per a tots i la possibilitat de relaxar-se a les piscines.
Les inscripcions van a un molt bon ritme amb més de 400 cicloturistes apuntats a hores d'ara. Recordeu que es tanquen el proper dimarts 7 de juliol a un preu de 35 euros pels federats. Hi haurà, però, l'opció d'apuntar-se excepcionalment a un preu de 55 euros fins el dia 17 en funció de la disponibilitat de places. Quan més aviat us apunteu, tindreu la possibilitat de guanyar els premis que es sortejaran els dies 21 i 28 de juny i 5 de juliol.

Per veure tota la informació: http://www.larutaminera.org/