Exit català a la Paris-Brest-Paris 2015

22/08/2015

Exit català a la Paris-Brest-Paris 2015

 
 
Entre els passats dies 16 i 20 d'agost s'ha celebrat una nova edició, la divuitena, de la Paris-Brest-Paris Randonneur, l'anomenada Jocs Olímpics del cicloturisme, amb el clàssic recorregut de 1.200 quilòmetres pel nord de França que es celebra cada quatre anys.
 
Aquest cop un total de 66 de cicloturistes catalans van completar la sèrie classificatòria de brevets prèvies -de 200, 300, 400 i 600 km- i es van inscriure a la PBP 2015. Va ser l'autonomia més nombrosa de tot l'estat seguida d'Euskadi (40 participants) i Madrid (37 participants) fins a totalitzar 253 cicloturistes espanyols, sisé país darrera França, Alemanya, Gran Bretanya, Estats Units i Itàlia, entre 66 nacionalitats i més de sis mil participants.
 
Entre els catalans, els clubs que més cicloturistes van aportar van ser la Penya Ciclista Bonavista de Manresa, el Club Ciclista Sprint Bike de Sant Feliu de Llobregat i el Club Ciclista Biela de Barcelona.
 
En quant als resultats, s'ha pogut veure que les brevets celebrades a casa nostra han estat una bona preparació ja que 58 cicloturistes han pogut finalitzar la ruta dins el temps marcat. Quatre no van prendre la sortida i altres quatre no van finalitzar.
 
Entre els participants, destacar que l'única fèmina catalana, Roser Flavià del Club Ciclista Sprint Bike, va acabar en 86 hores i mitja. Francesc Porta, de l'Associació Cicloturista Randonneurs Catalunya, va completar la seva onzena PBP, tot un rècord que representa estar 45 anys dedicat al cicloturisme de llarga distància. El més veterà, Jaume Asensio del Club Ciclista Tàrrega, va fer la ruta en una mica menys de 87 hores. El més jove, Marc Estrada de l'Sport Ciclista Català també la va completar en menys de 89 hores i mitja i ja té dues PBP a la butxaca.