Color català als Campionats d´ Espanya BTT XCO

17/07/2016
BTT

Color català als Campionats d´ Espanya BTT XCO

Els Campionats d´ Espanya de BTT han resultat un gran èxit per la selecció catalana desplaçada fins Galícia. El combinat dirigit per Carlos Portilla va iniciar amb bon peu la cita guanyant la prova de relleus la jornada inaugural amb un quartet format per Josep Duran, Jofré Cullell, Magda Duran i Francesc Guerra. Des del segon relleu, el de Cullell, el combinat català agafà un liderat que ja no va perdre. 

Amb un or al coll, Magda Duran completá un triplet sent campiona d´ Espanya d´ eliminator, Gerard Álvarez fou el millor a la cursa masculina davant Martí i Adrià Noguera, i de XCO a la categoria júnior. Per la seva part Cullell assolí un doblet sent campió a la prova de júnior XCO davant el gallec Feijoo, que competia a casa. 

Els dos campions sots 23 foren també catalans: Josep Duran, també dos cops campió i molt superior a la resta, i Sara Gay. A les curses reines Sandra Santanyes fou tercera a la prova femenina en una classificació que tingué Clàudia Galícia, sisena, i Mercè Pacios, setena. José Antonio Hermida es quedà quart a la competició masculina.  

La participació catalana s´ arrodoní amb varis podis a les categories master: Enric Martorell, segon a M30 A, Javier Jurado i Pablo Egeda, segon i tercer a M30 B, Francesc Xavier Carnicer, segon a M40 B, Francesc Guerra, segon a M50 B, Joan Cors, segon a M60 A i Roberto Baserba i Carlos Jorda, campió i tercer a M60 B.