Multitudinari Memorial Pere Vilardebó

27/02/2017
Carretera

Multitudinari Memorial Pere Vilardebó

400 corredors han participat en el Gran Premi inaugural  de la Copa Catalana, celebrada avui a Santa Eulàlia de Ronçana i a diverses localitats del Vallès Oriental. 

196 en categoria cadet i noies, i  204 corredors júnior, incloses fèmines d’elit, repartits en 27 equips (10 catalans, 7 francesos, 4 valencians, 2 de Múrcia, un de Saragossa, un d’Osca, i 2 del Vallès Oriental).

Guillem Garcia, de Bicis Esteve de Vic, ha guanyat la prova júnior, de 78 quilòmetres, amb un temps de dues hores, 4 minuts i 27 segons, amb entrada a l’esprint.  Marc Mehagnoul, de La Pomme Marseille, ha fet segon, i Axel Bouchet, del GSC Blagnac, tercer. 

El líder de la categoria junior de la Copa Catalana 2017 és Alex Martin, corredor de Premià de Mar, a les files del Trans-Lujan Mollet.

 

Cursa cadet

 

En la prova cadet, de 50 quilòmetres, el guanyador ha estat el francès Mathieu Deleyen, del Culture Velo, amb una hora, 29 minuts i un segon. 

El líder de la Copa Catalana 2017, en categoria cadet, és Arnau Gilabert, de la Unió Ciclista Vilanova, seguit de Pol Jaime i Juanjo Rosal, del mateix club.

En fèmines èlit, la vencedora ha estat Louise Mary Laker, del Frigorífics Costa Brava, amb una hora, 29 minuts i 1 segon.

La vicepresidenta del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha presidit aquest migdia el lliurement de premis a la plaça de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

Un centenar de voluntaris han cobert les tasques tècniques de les dues curses, pels municipis de la Vall del Tenes, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze de Safaja (Moianès). 40 empreses han patrocinat la cursa, sota la coordinació de la Federació Catalana de Ciclisme, i el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

Àlex Gubern, organitzador de la cursa, ha declarat que “el Memorial ha unit un pont de tres pilars: el reconeixement dels èxits de la trajectòria esportiva d’en Pere Vilardebò, l’auge del ciclisme actual a casa nostra i la participació dels joves ciclistes que comencen a despuntar”. Amb aquesta segona edició, la Vall del Tenes ha tornat a reviure els valors del ciclisme 40 anys després d’haver acollir mitja dotzena d’edicions de la Volta a Catalunya.

L’èxit del segon Memorial Pere Vilardebò (1953-2004) ha motivat que Santa Eulàlia de Ronçana sigui seu d’una meta volant de la pròxima edició de la Volta a Catalunya, el dilluns 20 de març de 2017, davant dels Tallers Santa Eulàlia. Serà durant la primera jornada de la cursa, amb sortida i arribada a Calella de la Costa (Maresme). La 97ena edició de la Volta a Catalunya començarà a Calella el dia 20 i finalitzarà a Barcelona el diumenge 26 de març.