Tiago Ferreira i Clàudia Galícia guanyen la VolCAT

16/04/2017
BTT

Tiago Ferreira i Clàudia Galícia guanyen la VolCAT

Un total de 548 ciclistes han aconseguit completar la VolCAT i superar el repte de guanyar-se la samarreta de Finisher. Els participants han mostrat la seva satisfacció pel recorregut variat i divertit i l'alt nivell organitzatiu de la prova. La gran majoria han reconegut a la VolCAT com una de les millors curses de Mountain Bike que han disputat. 
A l´ apartat competitiu Tiago Ferreria i Clàudia Galícia ha estat els guanyadors finals. 

Primera etapa 

La VolCAT ha arrencat amb la victòria del txec Jiri Novak i la catalana Clàudia Galícia, que han estat els més ràpids entre els 700 bikers que han participat en una primera etapa molt calorosa. Jiri Novak del DMT Racing Team i els germans Braidot de l’Olympia Factory Racing Team han ocupat el podi i la sorpresa ha estat Tiago Ferreira, l’actual campió del món de XCM que ha entrat en setena posició.  Els tres primers corredors han aconseguit un còmode avantatge de gairebé tres minuts respecte els següents corredors, un temps molt valuós que podran gestionar en les dues etapes següents.

La primera jornada de la VolCAT s'ha disputat sobre un circuit ràpid de 58 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. En el primer avituallament d'equips ja s’ha vist un primer grup destacat format per Luca i Daniele Braidot, Jiri Novak i Ben Zwiehoff. Seguit del grup capdavanter s’ha format un grup perseguidor, entre els quals hi havia el català Francesc Guerra del Buff Scott Mtb Team i l’actual campió del món Tiago Ferreira, que no han pogut atrapar-los i han  creuat la meta a poc més de tres minuts del primer classificat. Tiago, tricampió de la VolCAT, ha entrat en setena posició a 3:11 i encara que la diferència amb el líder és important, manté les seves opcions de cara a la victòria final. El sub23 Marc De Maar ha sorprès amb una desena posició i ha aconseguit la victòria de la seva categoria i Jose Maria Guerrero ha guanyat en la categoria Màster 30.

En fèmines la més ràpida en aquesta primera etapa ha estat la ciclista catalana Clàudia Galícia que ha marxat en primera posició des del principi de la jornada i ha aconseguit la victòria. Anna Ramírez ha estat la segona més ràpida i ha entrat a més de 4 minuts i a gairebé 6 minuts ho ha fet Susana Alonso de l’Extremadura-Ecopilas. Clàudia Galicía del Polar Trek Team ha aconseguit una diferència considerable de 4:20 que podrà gestionar en l’etapa reina de demà de cara a aconseguir la victòria de la general.

Segona etapa 

Tiago Ferreira s’endú l’etapa reina de la VolCAT, una etapa que ha corroborat el gran estat de forma de Jiri Novak i Clàudia Galícia. El txec ha aconseguit una segona posició, a 1:31 de Thiago Ferreia, el seu company d’equip del DMT Racing Team que ha aconseguit la victòria i ha escurçat diferències a la classificació general quedant a 1:40. La catalana ha aconseguit una important victòria i ha augmentat l'avantatge enfront de les seves perseguidores en la classificació general deixant la VolCAT pràcticament sentenciada.

L'etapa reina de la VolCAT ha resultat vibrant. Tiago Ferreira, el màxim favorit a priori per endur-se la victòria final, ha sortit amb tot per intentar retallar la diferència respecte al líder en aquest llarg segon assalt de 77 kilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu. Ferreira ha imposat un ritme infernal i s’ha escapat, aconseguint en algún moment de la cursa una diferència de més de dos minuts. A partir d'aquest moment ha rodat en solitari fins a aconseguir la victòria. Per darrere d’ell han entrat el líder Jiri Novak a 1:31 i Ben Zwiehoff a 2:36. Els següents a creuar la meta han set un grup de corredors format per Mirko Tabacci, Francesc Guerra, Sebastien Carabin i Max Holz..

En categoria femenina Claudia Galícia (Polar Trek Team) ha repetit victòria marxant també en solitari fins al final amb un temps de 04:04:37. La segona posició ha estat per Katja Montani amb un temps de 04:07:10 i ha completat el podi Alice Pirard amb un temps de 04:09:09. 
 
Tercera etapa 

L'etapa final ha tornat a demostrat que Tiago Ferreira i Clàudia Galicia són els ciclistes més forts de la VolCAT i s'han proclamat campions amb una supèrbia actuació, acumulant dues victòries. Tiago aconsegueix així la seva quarta victòria a la VolCAT. La presència de ciclistes d'elit de 20 nacionalitats dóna encara més brillantor a una victòria que ja llueix al seu palmarès.

La tercera etapa ha estat la més curta i explosiva, amb 42 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que sortia i arribava a Igualada i transcorria fins a Sant Martí de Tous, i que en principi deixava poc marge per a la sorpresa. Jiri Novak i Clàudia Galícia tenien un ampli avantatge que excepte error greu o avaria no havia d’impedir-los vèncer. L'emoció estava en saber les posicions d'honor en el quadre masculí i com quedaria el podi en fèmines. Tiago Ferreira del DMT Racing Team, triple campió de la VolCAT i magnífic rodador, ha sortit amb tot després que el seu company d’equip i líder de la VolCAT patís un problema mecànic. Ja a la meitat del recorregut, Tiago ferreira aconseguia una diferència considerable respecte la resta de corredors i sobre el seu company d’equip el qual li treia 1:40 a la classificació general. Darrera el portuguès el seguia un grup en el qual no hi formava part el líder i company d’equip de Tiago i donava emoció i molta expectació.

En fèmines el guió ha estat ben diferent i s'ha repetit la tònica de les dues primeres etapes amb el domini de Clàudia Galícia. Una sorprenent Bettina Janas ha rodat conjuntament amb la líder i finalment Claudia Galícia ha creuat la meta en segona posició amb un temps de 2:25:04, tres segons després de l’alemanya i aconseguint així la victòria de la VolCAT amb dues victòries i una segona posició que l’han fet clara guanyadora de la prova. El podi femení l’ha completat la Katja Montani, la segona classificada de la general, seguida de Anna Ramirez que amb la quarta posició completava el podi femení de la general.

L'emoció pel podi en categoria masculina s'ha mantingut fins a la meta, i tot i que la victòria de Tiago Ferreira era pràcticament segura, la resta de posicions podien canviar. Un cop Tiago ha creuat la meta l’expectació era màxima, 1:40 era el temps que tenia Jiri per creur-la després del seu company d’equip. A menys d’un minut han entrat un grup nombrós i pocs segons després ho ha fet el català Francesc Guerra del Buff Scott Mtb Team que amb la vuitena posició aconseguia la cinquena posició de la general, proclamant-se el millor corredor nacional de la VolCAT. Finalment després de superar-se la diferència de temps entre el líder, Tiago ha aconseguit la victòria final. Jiri Novak ha entrat a 04:06 del portuguès amb un temps de 01:58:23 que el deixava en tercera posició, completant el podi de la classificació general. La segona posició final ha estat per Ben Zwiehoff que entrava a meta amb el grup que ho feia després del guanyador Tiago Ferreira amb un temps de 01:55:16.

La cirereta als tres dies de Mountain Bike viscuts a Igualada ha estat l'Eliminator, que ha comptat amb la presència de les 10 millors fèmines i els 20 homes més ràpids. Stefanie Dohrn ha estat la vencedora de l’eliminator per davant  de Raquel Lisbona i Veerle Cleiren que ho han donat tot. En la categoría masculina s'ha pogut viure un emocionant i espectacular Eliminator on els corredors han esgotat totes les forces que els quedaven després dels tres dies. La victòria ha estat per Josep Betalú que s’ha aconseguit escapar en la última volta després que Ivan Diaz disputés l’esprint amb Mirko Tabacci i quedés esgotat. Hi ha hagut un gran nombre de públic que ha estat animant en tot moment i han gaudit d'una prova molt espectacular.