Balanç català als Campionats d´ Espanya de carretera

25/06/2017
Carretera

Les contrarellotges van obrir els Campionats d'Espanya a Sòria. Els sots 23 van aconseguir la 12a i 14a posició amb Gerard Armillas i Alex Jaime, respectivament. Les noies aconseguien la novena plaça amb l´ elit Anna Ramirez i la 12a amb Beatriz Gomez. Destacar la 20a posició d´ Ariadna Trias, que aconseguía el sizè lloc en la classificació de noies sub23.

Pel que fa a les curses en línea, la selecció catalana va destacar en tot moment, tot i que va estar condicionada per la duressa del recorregut i la forta calor.    Gerard Armillas entrava en la llarga escapada que va marcar la cursa sub23, aconseguint una renta de gairebé dos minuts, i que va ser neutralizada en les dues darreres voltes al circuit de Soria. En el grup principal van arribar Alex Jaime, en 25a posició, Marçal Mercadal, David Gòmez, Francisco Galvan, Gerard Armillas i Martí Marquez.

Les noies es van deixar veure en tot moment. La primera en agafar uns segons, va ser Ariadna Trias, i seguidament Elisabet Escursell, que conseguí la renta més alta amb 40". Anna Ramirez, també ho va provar i va endurir la cursa, junt amb altres dues corredores, que foren neutralizades just abans del penúltim pas per meta.   Destacar el bon treball de Bea Gomez, controlant la cursa i els atacs en el grup, i baixant constantment al cotxe d'equip per avituallar a les companyes. Finalment, Anna Ramirez, aconseguia l´ 11a posició, Ariadna Trias la 24 i setena entre les sots 23. Bea Gómez entrava en 29a posició.

També va acabar la cursa la sub23 Mireia Benito, en el seu debut en aquesta cursa. De la resta de catalanes, bona actuació i cinquena plaça per Lorena Llamas, qui competia amb els colors del seu equip; a l´ igual que Raquel Del Aguila, que entrava en 30a posició. A la prova professional, on guanyà Jesús Herrada, Eduard Prades (Caja Rural) acabà sisè mentre que Marc Soler (Movistar) entrà al top ten de la crono, quart, i fou l´ 11è al fons. Per la seva part Juanjo Agüero acabà amb l´ argent a la prova fons elit i Arnau Soler, cinquè a la crono elit.