Ever Alejandro Gómez i Ramona Gabriel, campions de Catalunya BTT Marathon

09/07/2017
BTT

Ever Alejandro Gómez i Ramona Gabriel, campions de Catalunya BTT Marathon

Barruera ha acollit la BUFF® MTB Marathon i ha coronat a Ever Alejandro Gómez del Tomas Bellès-Cannondale i a Ramona Gabriel del BUFF MTB SCOTT Team com a Campions de Catatunya Marathon BTT. En un circuit exigent de 58 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu els ciclistes han gaudit d'una matinal de pur Mountain Bike en un entorn de Patrimoni Mundial, al costat del Parc Nacional d'Aigüestortes replet de pics i paisatges d'alta muntanya espectaculars, i que ha comptat, a més, amb una cursa popular de 37 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. Tot això, en el marc del BUFF® Mountain Festival, un festival que englobava una àmplia diversitat d'activitats i proves esportives en plena naturalesa i per a totes les edats.

El bolivià Ever Alejandro Gómez s'ha situat en les primeres posicions des de l'inici i ha estat la referència a tot moment. El corredor del Tomas Bellès-Cannondale ha completat els primers 21 quilòmetres de la prova en primera posició traient un important avantatge al segon classificat Ramón Sagues del Primaflor Mondraker.. En la segona part de la prova, Ramon Sagues i Adrià Noguera del BUFF MTB SCOTT Team han lluitat pel segon i tercer lloc en un terreny amb molta humitat i alguns trams força tècnics. Finalment, Ever Alejandro Gómez  ha aturat el cronòmetre en 02:42:44. El podi l'han completat Ramon Sagues amb 02:48:32 i Adrià Noguera amb 02:49:47.

En categoria femenina Ramona Gabriel del BUFF MTB SCOTT Team ha dominat la cursa en tot moment mostrant una clara superioritat respecte a les seves perseguidores. Gabriel ha guanyat amb un temps de 03:33:03 seguida de Raquel Lisbona del Corriols Bici amb 03:38:20 i completant el podi la actual campiona d'Europa d'Ultramarathon Sandra Jordà de l'Orbea Sport Club amb 03:38:40.

A més del campionat s'han celebrat les proves Open amb dos recorreguts diferents, un de llarg de 58 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu que ha estat el mateix que el del campionat i un de més curt de 37 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. Els dos recorreguts amb sortida des de Barruera han transcorregut per la cara de la vall on està situat el poble de Durro i coincidint en diversos trams. 

Amb la majestuositat del Pirineus com a teló de fons i envoltats d'una àmplia mostra del Romànic català s'han proclamat els nous campions de Catalunya de BTT Marathon en una prova espectacular tant pel recorregut com l'entorn de la Vall de Boí.

Font imatge: Àngel Enguita