L’Alta Ribagorça acollirà el proper 3 de setembre la prova cicloturística La Falla Gran Fondo

22/08/2017
Cicloturisme

L’Alta Ribagorça acollirà el proper 3 de setembre la prova cicloturística La Falla Gran Fondo

El Pont de Suert, 10 de juliol. Aquest migdia s’ha presentat l’esdeveniment esportiu La Falla Gran Fondo Ribagorça, una ambiciosa prova cicloturísta que la comarca de l’Alta Ribagorça acollirà el proper 3 de setembre amb l’objectiu de convertir el territori en una destinació turística esportiva d’alt nivell.
El certamen comptarà amb dos recorreguts amb sortida i arribada al nucli de Barruera. El primer d’ells serà de 133 km amb 2.900 metres de desnivell positiu i cinc ports de muntanya (Alto de Bonansa, Alto d’Espés, Càmara de Montanuy, Estació de Boi Taüll, aquesta última per sobre dels 2.000 metres i Caldes de Boí). El segon recorregut consta de 84 km amb 1.840 metres de desnivell positiu i tres dels cinc ports citats anteriorment.
L’itinerari transcorrerà entre carreteres amb paisatges increïbles de la comarca i s’introdueix en la comarca veïna de la Ribagorça aragonesa en bona part del seu recorregut. És el primer treball conjunt d’ambdós territoris en matèria de promoció esportiva i compta amb el suport explícit dels ajuntaments del Pont de Suert, Vilaller, la Vall de Boí,  Montanuy i  de les entitats comarcals Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i la Comarca de la Ribagorza així com la Diputació de Lleida.
Segons el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, es tracta d’una aposta que combina esport i turisme, com una fórmula clau per la promoció del territori.  Aquests esdeveniment es pot convertir en una oportunitat per donar notorietat a la comarca i el seu potencial com a destinació turística esportiva.
Referent a les accions de promoció, Tito Pueyo, organitzador de la prova i representant de l’empresa organitzadora Wefeel Events ha explicat que s’ha arribat a acords especials amb allotjaments per oferir preus avantatjosos als participants, així mateix s’ofereix un descompte del 15% en el preu de l’inscripció a tots els membres federats en clubs ciclistes d’Espanya.
La Falla Gran Fondo es projecta en tres edicions fins al 2.020 amb seus a la Vall de Boí (2017), el Pont de Suert (2019) i Vilaller (2020).