La Copa Osona de trial comença aquest diumenge a Calldetenes

15/02/2018
Competició

La Copa Osona de trial comença aquest diumenge a Calldetenes

El proper diumenge 18 de febrer Calldetenes obre la temporada de Trial 2018. La dinovena edició de la Copa Osona de Trial es portarà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de cinc proves repartides a diferents municipis de la comarca. Després de Calldetenes, se celebraran les proves de Folgueroles (18 de març), Taradell (22 d'abril), L'Esquirol (27 de maig) i finalment Vic (30 de juny).

Enguany s’espera una participació semblant a la de l’any passat, amb gairebé dos-cents cinquanta participants, la gran majoria provinents de comarques catalanes, però també vinguts d’Andorra, Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid, així com també de països nord europeus tals com Àustria, Suècia, Dinamarca i França. Destacar la participació d’importants figures internacionals que aprofiten les proves d’Osona com a preparació per la seva pretemporada. El maresmenc Domènec Lladó, d’Argentona, ha estat el guanyador de les dues edicions passades.

El circuit de Trial de Calldetenes acollirà per primera vegada la prova inaugural, després d'haver acollit fins ara la final del certamen osonenc.

Enguany, la comissió tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme ha determinat uns canvis a les categories de competició. Es mantenen les quatre categories de base determinades per l’any de naixement pre-benjamins (5-6 anys), benjamins (7-8 anys), principiants (9-10 anys) i alevins (11-12 anys), així com també les categories open blau i open blanc determinades pel nivell. A partir dels 13 anys les categories es determinaran pel nivell i es denominaran R3, R2 i R1 corresponents als nivells verd, vermell i taronja respectivament. Les categories d’elit es mantenen i s’inclou la categoria màster per majors de 30 anys.

Per participar cal inscriure’s a través del web www.trialsport.es, hi ha temps fins les 23:59 del dijous abans de la prova i el preu és de 20€ per prova. La Copa Osona de Trial és organitzada per Trialsport juntament amb la Unió Ciclista Vic, compta amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, institucions i empreses privades.

Tota la informació de la prova es pot trobar en el següent enllaç: https://www.ciclisme.cat/cursa/trial/calldetenes-1