Arriba una VolCAT de rècord

27/03/2018
BTT

Arriba una VolCAT de rècord

Tretze edicions de creixement des de 2004 han portat a la Volcat a ser un referent en aquest tipus de proves. Més d'una dècada apostant per un format de 3 etapes que combina diversió i esforç, que dóna espai als millors bikers del món i als esportistes amateurs. Un esdeveniment que permet ombinar turisme i esport per Setmana Santa, barallar contra els millors bikers del bike-marathon, lluitar per punts UCI o descobrir l'entorn d'Igualada a cop de pedal. Més de 1.000 bikers pedalejaran pels seus recorreguts en els diferents esdeveniments proposats per Ocisport per aquests 3 intensos dies de MTB.

El portuguès Tiago Ferreira (DMT Racing) serà l'home en el qual estaran posades totes les mirades. No només per ser l'actual campió del món de bike-marató, sinó perquè també és l'actual defensor del títol després d'imposar-se l'any passat a la VolCAT. Per si fos poc, vindrà amb l'equip més potent de tots. El DMT Racing portarà tot el seu conjunt, que inclou l'holandès Hans Becking i al també portuguès Jose Dias. Tots dos amb possibilitats de lluitar per la victòria si el seu líder falla. Enfront d'ells una àmplia llista d'aspirants. Hugo Drechou (Massi) pot ser un dels bikers més perillosos. Encara que està molt centrat en el XCO, les distàncies de la Volcat i el fet que siguin 3 dies de competició poden donar-li terreny per destacar. Una cosa similar al que passa amb l'alemany Ben Zwiehoff (Bergamont), un altre biker de XCO que ja va ser protagonista de la passada edició. Amb l'experiència ja adquirida el 2017 aquest cop pot ser encara més perillós en la baralla per la victòria final.

Pel que fa als equips nacionals, destacar la presència d'Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory) i Ismael Ventura (ESMTB.com) tots dos protagonistes de l'última prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point de Corró d'Amunt. Ventura és  l'actual campió d'Espanya de bike-marathon. També caldrà seguir els passos de Josep Betalú (top-10 el 2017) i Guillem Muñoz (11è en la passada edició). A més, també hi serán presents Vlad Dascalu i Gerardo Vargas del Brújula Bike; i Riccardo Chiarini i Peeter Pruus del Torpado Südtirol.
 
Cursa molt oberta en fèmines
En categoria femenina les apostes estan més obertes encara. Claudia Galícia (Megamo) acudirà a defensa la seva victòria del 2017, però no ho tindrà fàcil. Katja Montani, subcampiona de la passada edició, també estarà a la línia de sortida. Són la punta de llança d'una àmplia participació internacional que també compta amb Fasolis Costanza, Cemile Trommer, Sarah Reiners, Rebecca Leaper, Bettina Janas, Naima Madlen, Chloé Passelande i Veerle Cleiren. Entre les bikers de 'casa', caldrà seguir les evolucions de Ramona Gabriel, Noemí Moreno i Sandra Santanyes, tres corredores que solen rendir a bon nivell en cites per etapes.

Recorreguts millorats
Si alguna cosa va suposar un salt qualitatiu per a la VolCAT el 2017 va ser la introducció dels seus nous recorreguts al voltant d'Igualada. Uns traçats que van saber donar amb la tecla en la combinació de senders divertits i accessibles i trams de rodar per facilitar els avançaments i devorar quilòmetres. Prenent la base d'aquests traçats Ocisport ha donat una volta de rosca més per polir detalls i perfeccionar aquests recorreguts. Bé sigui afegint o millorant trams de senders en algunes etapes, com la jornada reina de dissabte, o creant trams completament nous seguint les mateixes directrius de disseny, com passarà en la primera i última etapa.

La gran novetat de la present edició serà el festival de la cursa, dins del qual s'organitzaran moltes activitats per a totes les edats; des de una VolCAT Infantil, en la que els més petits seran protagonistes damunt la bicicleta, fins a una excursió amb e-bike pel recorregut de la tercera etapa. A més, hi haurà diferents activitats com el woodpark, pumptrack, inflables, push bike trial, etc.

[Foto crèdits: Cano Fotosports]