Èxit total en la quarta edició de la TwoNav Empordà BTT Extrem

23/04/2018

Aquest cap de setmana es va disputar a la zona de les Gavarres la TwoNav Empordà BTT Extrem, prova BTT que etapes que auquest any ja arribava a la seva la quarta edició. Un total de 350 inscrits s'han enfrontat a les diferents proves previste: la cursaarrencava el dissabte a les 8.30h del matí, amb la primera etapa en línia, amb 49 quilòmetres i 1.490 metres de desnivell positius, amb sortida i arribada a la població de Mont-ras. El recorregut, per corriols tècnic i molt trencacames, deixava en solitari liderant la prova a un Josep Betalú del Doctore Bike que va demostrar estar en un excel·lent nivell.

Betalú creuava la meta com a guanyador d'aquesta primera etapa, segon era Joan Llordella del Buff-Scott Pro Team a poc més de 2 minuts i tercer era en Pau Egeda del Biking Point a 6 minuts. En dones, la francesa Guylaine Ducol del Chambery Cyclisme, dominava amb un gran avantatge per davant d'Anna Segura i Anna Maria Señé, segona i tercera respectivament.

Aquest mateix dia tocava recuperar ràpidament amb el menjar preparat per l'organització ja que a les 16h s'iniciava la segona etapa. Aquesta consistia en una explosiva contrarellotge individual de recorregut circular des de la mateixa població de Mont-ras: 8km amb 240m positius extremadament ràpids, amb dues pujades i baixades que van exigir als bikers, mostrar totes les seves habilitats. Les sortides s'efectuaven cada 30 segons de forma individual i en sentit invers a l'ordre d'arribada.

Josep Betalú repetia triomf marcant un espectacular crono de 19:38, avantatjant en més d'un minut al segon classificat, Joan LLlrdella. Tercer era el jove Guillem Cassu del RadikalBikes, líder jove. En dones la francesa Guylaine Ducol seguia dominant amb mà de ferro i aconseguia una segona victòria. Després d'un dia tan exigent, els corredors van poder recuperar forces amb els serveis de fisioteràpia i preparar ja l'etapa regna del diumenge.

El diumenge arrencava igual d'assolellat que el dia anterior, una climatologia ideal per a la gran etapa que els esperava als corredors. La prova reina: una 3ª etapa en format marató de 80km i +2.430m positius pels corriols de la zona oest de les Gavarres. La sortida es va iniciar a les 8:30h des de Vulpellac per portar als corredors fins a les zones més emblemàtiques com Sant Mateu de Montnegre o el Santuari dels Àngels. A les 9:30h del matí arrencava també la prova West Short de 40km, especialment pensada per a aquells que s'iniciaven en carreres de navegació.

Ahir també, Josep Betalú marcava el ritme al capdavant, acompanyat per Guillem Muñoz del Bluemotors Team, qui disputava la prova West (únicament l'etapa marató), tots dos s'escapaven al capdavant marcant un fort ritme. Després de més de 75km junts, Guillem Muñoz s'imposava en l'etapa, deixant enrere a Josep Betalú, que finalitzava tercer a causa d'una punxada a poc més de 2 quilòmetres de meta que li va impedir lluitar per la victòria. El podi final d'aquesta exigent 4ª edició va acabar amb victòria per a Josep Betalú, segon el jove Guillem Cassú qui també s'imposava en la categoria Jove i tercer era Joan Llordella.

En dones la victòria final va ser per a Guylaine Ducol, qui va aconseguir alçar-se com a guanyadora acompanyada en el podi per Irene Martinez i Anna Segura. En les diferents categories: Màster 30 el guanyador final va ser Pau Egeda per davant d'Albert Oller i Sergi Mestres. En Veterans 40 el guanyador va ser el francès Pascal Gregory i en Veterans 50 el local Miquel Prat.

Es poden consultar tots els resultats en el següent enllaç.