Sea Otter Europe: la jornada de dissabte dia 9 a Girona

05/06/2018

Sea Otter Europe: la jornada de dissabte dia 9 a Girona

LA SEA OTTER EUROPE COSTA BRAVA-GIRONA BIKE SHOW 2018
Tot i que el festival Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show ja haurà arrancat el divendres dia 8, el gruix de les proves i competicions es concentra durant el cap de setmana, en el que Girona i la Costa Brava es preparen per ser el focus d'atenció del món ciclista.

La segona edició de la Sea Otter Europe, que repeteix a la capital gironina, ja fa dies que treballa sense pausa per rebre els 45.000 visitants previstos en els 60.000m2 de superfície del festival ciclista, que reunirà a més de 350 marques del sector i on es podran provar fins a 400 biclictes. Un territori que respira ciclisme tot l'any i que després de l'èxit de la primera edició espera amb emoció l'arribada de les millors marques del sector, ciclistes professionals i amateurs, aficionats a aquest esport i famílies i visitants disposats a viure una experiència total al voltant del món de la bici.

L'àmplia oferta esportiva i cicloturista està convencent a prop de 7.000 participants de tots els punts del planeta, atrets per la singularitat de les proves i el privilegiat entorn en què es disputaran a Girona, la Costa Brava i el Pirineu. El nucli del festival, que comptarà amb la presència confirmada de les millors marques del món del ciclisme, s'ubicarà al Pavelló Municipal Girona-Fontajau i els seus voltants. Aquí hi haurà la zona principal d'exposicions i mostres de productes, accessoris i serveis relacionats amb el sector, i es faran les sortides i arribades dels múltiples esdeveniments esportius, competicions de ciclisme de nivell internacional, proves populars, exhibicions i zones de paddocks. També hi haurà zona de restauració per a ciclistes i visitants. Una àmplia proposta que començarà divendres a les 16h i no deixarà de sorprendre fins diumenge a la tarda.

LA JORNADA DE DISSABTE DIA 9
Algunes de les proves més representatives de la Sea Otter gironina es disputaran el dissabte dia 9:

Super Cup Massi (XCO) / Copa Catalana Biking Point
És, sense dubte, la prova estrella d'aquesta discipllina de BTT, que punturà tant per la Super Cup Massi com per la Copa Catalana Internacional Biking Point. Com a novetat, la Super Cup Massi estrenarà categoria UCI C1. El recorregut de 6kms a l'entorn del Pavelló de Fontajau espera comptar amb totes les figures catalanes i nacionals, així com amb convidats internacionals de luxe com Sam Gaze (guanyador de la primera prova de la Copa del Món 2018) o Pauline Ferrand-Prevot (Canyon SRAM). El dissabte només es disputa la prova de fèmines, juniors-cadets i Màsters 30 i 40.

Cicloturista Internacional Sea Otter Europe
Considerada la prova mare de la Sea Otter Europe. Apta per a diferents nivells, amb trams tècnics i cronometrats. De gran bellesa per endinzar-se al paradís ciclista de Girona Costa Brava, zona d'entrenaments de molts ciclistes professionals. A més, serà la única prova del calendari Gran Fondo World Tour (GFWT) que es diputi a la Península Ibèrica. Es farà en dues etapes, dissabte amb un recorregut de 160 km i diumenge amb dues propostes de 100 i 125 km, i té fins a 5 opcions d'inscripció diferents.

Marathon Cup BTT by Scott & Taymory
Serà la 3a prova puntuable per a la Marathon Cup BTT by Scott & Taymory. Els participants podran escollir recorregut XCC de 47 kms o XCM de 67 kms, i en modalitat competició o popular. Els recorreguts discorren per paratges ja clàssics del BTT gironí com Bescanó, el Sant Grau o Sant Martí de Llémena. Han confirmat la seva presència ciclistes del nivell de Hans Becking (DMT Racing Team), top-10 en el passat mundial de bike-marató i també a l'Europeu, que serà el corredor que partirà com a principal favorit a la victòria. Tamb´é ha confirmat la seva presència l'equip italià Torpado Südtirol International, amb Katrina Sozna com a principal exponent femenina. A més de la presència de bikers internacionals, tindrem als actuals líders del campionat defensant el seu maillot. Guillem Muñoz (Blue Motors-Neolith) i Ramona Gabriel (Blue Motors-Neolith) són els que encapçalen la general del campionat i els que hauran de buscar encaminar els seus triomfs a la general a falta de només dues proves per al final.

Copa Catalana de Trial
La 3a prova de la Copa Catalana de Trial reunirà importants figures del panorama internacional tals com l’aragonès Abel Mustieles, actual Campió del Món en 20”, el triple campió del món de 26”, el francès Vincent Hermance o el campió suec Joacim Nymann. La participació catalana no passarà desapercebuda destacant a Sergi Llongueras, número 6 al ranking internacional. El recent Campió de Catalunya es mostra imbatible aquesta temporada, ja porta guanyades les proves de Barcelona i d’Altafulla i sense dubte serà observat per tothom. També tindrem els internacionals Pol Tarrés, Eloi Palau, Jordi Araque, Domènec Lladó, Martí Aran, o Joan Torres entre d’altres. En l’apartat femení destacar la participació de la subcampiona del món, la sueca Nadine Kamark, la francesa Mailys Jouy i la catalana Alba Hidalgo. Un total de cinc zones a dues passades configuraran el traçat de la prova de la Sea Otter Europe, i on els riders hauran d’intentar passar el tall per accedir a la final de la tarda.

  • Horaris: 10h00 - 13h00 Prova R1, R2, R3 i Màster / 14h00 - 16h30 Prova classificatòria Elit / 17h00 - 17h30 Prova final Elit femení / 17h30 - 18h30 Prova final Elit masculí
  • Més informació i inscripcions

Copa Catalunya Infantil BTT
Un circuit de 2'5 kms i amb la organització del club Bike Catalunya, serà l'escenari de la 7a prova del celendari de la Copa Catalunya infantil BTT. Una forma de que les joves promeses (categories pre-benjamí a infantil) de les rodes grosses posin a prova les seves habilitats i tècnica, montant amb bici i demostrant tot el que han anat aprenent.

MiniDH Kids Cup Sea Otter
Amb la col·laboració de La Tribu BTT Forallac hi haurà la 3a prova d'aquest certàmen amb un descens a les inmediacións del festival, amb una divertida baixada i algun petit salt fabricat amb fusta (opcional), tot plegat amb una baixada d'uns 300 m.

Altres esdeveniments

  • Supercurses: 2 circuits de 4 o 5kms per fer en família. Inscripció gratuïta, i actuació de la família del Club Super3. Dissabte de 10h00 a 14h00
  • BTT Vintage: una prova de BTT amb bicis originals de fa més de 25 anys. Per aquesta edició es repeteix la fórmula, en format “carrera” en un circuit de 4kms. El dissabte a les 16h00
  • Pirinexus 360 Challenge: és una proposta de repte personal non stop de 360 Km per la ruta anomenada Pirinexus. Els participants tenen 20 hores per completar un itinerari que passa per tot tipo de terrenys. Sortida dissabte a les 06h16 d ela matinada.

​Més informació sobre la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show