El basc Juaristi s'emporta la 61a Volta a Lleida

11/06/2018

El basc Txomin Juaristi (Fundación Euskadi) va resultar vencedor de la 61a edició de la Volta Internacional a Lleida que s'ha disputat aquest cap de setmana per les carreteres lleidatanes. A més, Juaristi també va gunyar el maillot de millor escalador i el seu equip fou el millor de la Volta. El millor català ha estat Oriol Colomé (Esteve) que va finalitzar 10è de la general, mentre que la regularitat se la va endur l'holandès Reiner Honig (smartDry), els sprints especials el S23 David Martin, i Diogo Duarte (Sicasal Constantí) ha estat el millor S23.

La primera etapa de la Volta va sortir de Lleida i va tenir final a Tremp, on va arribar una escapada de sis corredors on el veterà Reiner Honig (SmartDry) es va imposar a l'spint als seus companys, entre els que estava també Juaristi. El pilot arribava a 50" a la capital del Pallars Jussà.
Classificacions etapa 1

La segona jornada era l'etapa reina, amb sortida i final a Tremp previ pas dels alts del Cantó i Bóixols, per un total de 164kms. Després d'una primera escapada de 13 corredors, a l'alt de Bóixols Juaristi va atacar per anar-se'n en solitari i imposar-se amb gran autoritat a la meta de Tremp, amb més de 2 minuts i mig sobre els seus perseguidors, sentenciant pràcticament la Volta a falta de la darrera etapa.
Classificacions etapa 2

L'última etapa de la Volta tenia el recorregut típic trencacames per la comarca de les Garrigues i final a l'emblemàtica Seu Vella de Lleida. Després d'una escapada a la part central de l'etapa, foren les rampes finals ja dins la ciutat de Lleida les que van servir al murcià Francisco Garcia (GSport) per imposar-se amb un estret marge de 3" sobre Oscar Linares (Gomur). Juaristi no va tenir cap problema per mantenir el liderat gràcies a l'àmplia avantatge i a l'ajuda del seus companys d'equip. ës la primera gran victòria del jove ciclista basc (23 anys) després de passar a professionals aquest any
Classificacions etapa 3 i generals finals

Al final de la mateixa, Sergi Escobar (director de la Volta) manifestava en declaracions a Segre la seva intenció de tornar al format de 4 etapes pel 2019: "La intenció és que la Volta sigui de les carreres més importants que hi ha a Espanya, i tingui 4 etapes” mentre que l'alalce de Lleida Àngel Ros reafirmava la seva col·laboració amb la mateixa al considerar-la un gran aparador de la ciutat i les terres de Lleida.