El francès Gauthier Navarro i Mireia Trias, guanyadors del Critèrium del Vallès

24/07/2018

Aquest cap de setmana es va disputar la 38a edició del Critèrium del Vallès, única prova per etapes del calendari júnior català amb dues jornades, que van començar amb una primera etapa contrarellotge de 6,6km de recorregut a Martorelles. Allà s'hi va imposar el francès Gauthier Navarro (Culture Velo U19) amb 19 segons d'avantatge respecte a Abel Balderstone (Tot net-Terrassa) i 24 sobre Marc Ortiz (Jufré Vic-ETB).

Diumenge, per la seva banda, arribava l'etapa en línia de 85,1 quilòmetres de recorregut amb arribada i sortida a Mollet del Vallès i pas pels alts de Sant Feliu de Codines i Alt de Pedra-Santa. La victòria se la va jugar un grup selecte de 21 corredors, amb triomf parcial d'Óscar Daniel Téllez (Ecotisa-Goerna) davant de Luis Vivián (Quadis-Trek) i del vencedor final, Gauthier Navarro, que finalment va ser acompanyat al podi final per Balderstone i Fernando Tercero (Giménez Ganga)

Entre les fèmines, la millor classificada va ser la júnior Mireia Trias (Catema.cat), davant de corredores sub23 i elit, demostrant el potencial que l'ha portat a ser aquesta temporada campiona de la Copa d'Espanya de la seva categoria. La gironina és, també, líder de la Copa Catalana júnior. La prova, puntuable per la Copa Catalana de la categoria, també va servir perquè Pau Miquel (Turismo Villanúa), 8è a la general, ampliés el seu estret avantatge a la classificació davant el campió català Arnau Fonollosa (Jufré Vic-ETB), finalment 10è.