Repartits els títols de campions de Catalunya de pista 2018

03/08/2018
Pista

Els darrers dies 27 i 28 de juliol es van repartir els títols catalans de pista als Campionats de Catalunya disputats al Velòdrom d'Horta (Barcelona). Dos dies de competició que van deixar diversos noms propis: els tres títols de fons del sub23 d'Erik Martorell, els dos de velocitat d'Itmar Esteban i Helena Casas o la regularitat de la júnior Maria Banllés i el cadet Pau Torrent.

Erik Martorell (Electro Hiper Europa) va ser el gran dominador de les proves de fons, imposant-se tant a l'escratx com a la persecució i assegurar-se la general sent 2n a la puntuació, tan sols darrere del júnior basc Aitor Larrañaga i 3r a la prova d'eliminació on es va imposar Daniel Cabello (Cicles Vic). Justament Cabello va ser la seva parella a la prova final del madison, on també es van proclamar campions de Catalunya.

En l'apartat de la velocitat, Itmar Esteban (Genesis Cycling) es va endur l'omnium masculí gràcies a les seves victòries en les proves del keirin i el quilòmetre, mentre que tan sols es veia superat en la velocitat pel seu company d'equip Rubén Crespo.

La júnior Maria Banllés (Catema.cat) va ser la gran dominadora entre les fèmines, guanyadora dels òmniums tant de velocitat com de fons. En les proves de velocitat, la lleidatana tan sols es va veure superada per Laura Rodríguez (Tot net-Terrassa) en el keirin, mentre que la olímpica Helena Casas (Genesis Cycling Team) es va imposar tant a les proves de 500m com de velocitat camí de la seva participació a l'Europeu de Glasgow, amb Banllés en segona posició, però la seva no participació al keirin li va impedir optar a guanyar l'omnium.

Banllés va encarar la seva gran actuació en el fons guanyant la prova de l'escratx i sent segona a la persecució tan sols per darrere de Cristina Bru, mentre que divendres havia estat cinquena en una puntuació on també va guanyar Laura Rodríguez (Tot net-Terrassa) i acabava així la competició empatada a punts amb la lleidatana i Laura Méndez (Pedal Sport). Per la seva banda, Carolina Miranda (Catema.cat) aconseguia el mateix doble èxit en la categoria cadet.

El francès Timmy Gillion (Cyclo Club Rivesaltes) va ser el vencedor de l'omnium de velocitat cadet, imposant-se tant a la prova dels 500m com en la velocitat i només sent superat per Luis Willian Sauca (Pista Bcn) a la prova del keirin. El títol català va ser per Pau Torrent (Tot net-Terrassa), gràcies a la seva regularitat (3r keirin, 2n 500m i velocitat). Per las seva banda, Sergi Darder (Club Ciclista Sant Boi) es va endur l'omnium de fons cadet, agafant el lideratge guanyant la puntuació i sent després 3r tant a l'escratx com a la persecució. Les victòries en aquestes dues proves van ser pel basc Asier Pozo en l'escratx i del campió de la velocitat, Pau Torrent (Tot-net Terrassa) en la persecució.