Matinal de bicicleta a la 37a Cursa de la Festa Major de Sants

02/09/2018
Carretera

Matinal de bicicleta a la 37a Cursa de la Festa Major de Sants

La 37a Cursa de la Festa Major de Sants organitzada per la Volta Ciclista Catalunya AE ha omplert de bicicletes aquest matí el carrer de Sants de la capital catalana, amb la disputa de tres curses puntuables per diferents calendaris de la Federació Catalana de Ciclisme.

Els primers en pujar a la bici han estat els cadets i junior fèmines al 42è Trofeu Quirze Martí, essent puntuable per la Copa Catalana Cadet i per la Copa Catalana fèmines cadet i júnior. El cadet de segon any Miguel Sepúlveda (Quadris Trek Sant Boi) ha estat el millor scratx d'una cursa que ha comptat amb 41 participants. Entre les fèmines, Alexandra Moreno ha estat la millor, essent a més la 17a scratx sense ser doblada. Per categories, Laia Burdoy (Catema.Cat) en cadets i Moreno en juniors s'han imposat. Martí Hidalgo (Tot-Net Terrassa) afiança el seu liderat en cadets masculins a la general, mentre que entre les fèmines, les ciclistes del Catema.cat Laia Burdoy i Ariana Gilabert lideren en cadets i juniors respectivament

Als vols de dos quarts de dotze s'ha donat la sortida al 72è Trofeu Enric Armengol, puntuable per la Copa Catalana junior masculina i per la Copa Catalana fèmines Elit/S23, cursa en la que han prés part també 41 ciclistes. Juanjo Rosal (Polartec Kometa) ha estat el primer classificat scratx de la cursa i primer junior també, amb el campió català de ruta Arnau Fonollosa (Jufré Vic ETB) entrant 2n i consolidant el liderat de la Copa Catalana davant d'un Pau Miquel (Turismo Villanúa) que "només" ha pogut ser 4t avui. La millor fèmina scratx ha estat Mireia Benito (Catema.cat), que també ha set la primera S23, consolidant així el seu liderat en la categoria, mentre que a la general retalla molta avantatge amb Júlia Casas, tot i que aquesta manté el liderat de fèmines scratx.

En darrer lloc s'ha disputat el 41è Trofeu Antonio Andrés Sancho per ciclistes de la categoria S23, elit i Master 30 masculina, essent puntuable per la Copa Critèrium. Hi han prés part 37 ciclistes i després de varis intents d'escapada durant tota la prova, finalment aquesta s'ha decidit en un sprint massiu en que s'ha imposat el francès Stephane Poulhies (Albi Velo Sport), davant Raul Rota (Lizarte) i Daniel Cabello (portet Instal·lacions). Gerard Armillas (Compak) que avui ha estat 5è és el vencedor de la Copa Critèrium ja de forma matemàtica, a falta de dues proves per acabar el calendari.

[Foto crèdits: sprint juniors, Abel Balderstone]