Arriba la segona edició de la Gaes Catalunya Bike Race

25/09/2018
BTT

Arriba la segona edició de la Gaes Catalunya Bike Race

La GAES Catalunya Bike Race shifted by XTR arriba a la seva segona edició després de l'estrena del 2017, i tornarà a tenir la Cerdanya com a base d'operacions durant tot el cap de setmana, amb tres etapes per disputar i punts UCI en joc, ja que la prova té la categoria XCS 2 i otorgará punts de classficació pels JJOO de Tokyo 2020.

La prova torna a repetir l'èxit d'inscripcions de la primera edició, amb gairebé 1.000 participants provinents de 24 països diferents, i rècord entre les fèmines (83 inscrites entre elits i masters). Tots ells gaudiran dels espectaculars paisatges i recorreguts del Pirineu català, amb corriols de somni i paratges idíl·lics per la BTT.

El recorregut
La primera etapa es disputarà divendres, amb 65kms, 1600m D+ i sortida i arribada a Puigcerdà, passant per La Molina. La segona serà dissabte i és la més complerta de les previstes, amb 63,9kms i 1950m D+, s'adentra a França passant per l'estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera, i tornarà a sortir i arribar a Puigcerdà. La darrera etapa, diumenge, és curta però molt exigent, ja que amb només 29,7kms els bikers acumularan 1.454m D+, amb els acabnesos a Cap de Comella i Tosa, tot plegat a l'entorn de l'estació de La Molina.

Molts noms destacats
Són molts els outsiders a aquesta segona edició. En categoria masculina, Francesc Guerra (BUFF®-Scott), guanyador el 2017, defensarà el seu títol contra el seu company d'equip Enrique Morcillo (BUFF®-Scott), segon a Andalucía Bike Race presented by Shimano i La Rioja Bike Race presented by Shimano 2018; Sergio Mantecón (Trek Factory Racing), guanyador de la última etapa de la passada edició i actual subcampió d'Espanya de Cross Country (XCO); el bolivià Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling), tercer a La Rioja Bike Race presented by Shimano 2018 i guanyador de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2018; o Victor Manuel Fernández (Wolfbike), guanyador de MMR Asturias Bike Race.
Altres homes a vigilar seran els francesos Victor Koretzky (KMC-Ekoi-SR Suntour) i Hugo Drechou (Massi); el finlandès Jukka Vastaranta (Croc Sports); i també els bikers nacionals com Oliver Avilés (41 Team), Joan Llordella i Adrià Noguera (BUFF®-Scott), Roberto Bou i Cristofer Bosque (TBellès-Cannondale-GAES by Sural); Xavier Borràs i Jordi Espinar (Olympia Factory Cycling); Ramón Sagués i Josep Durán (Primaflor-Mondraker-Ajram-Rotor); Juan Pedro Trujillo (Berria-Bargosa Fruit); i el gran José Antonio Hermida (Merida), icona del Mountain Bike mundial i ambaixador de GAES Catalunya Bike Race shifted by XTR.

Entre les fèmines, Clàudia Galícia (Megamo), actual campiona d'Espanya Elit de Cross Country (XCO) i vençedora el 2017, n'és la favorita. La noruega Hildegunn Gjertrud Hovdenak (VPG), guanyadora d'Andalucía Bike Race presented by Shimano 2018 i segona, darrera de Galicia, a La Rioja Bike Race presented by Shimano 2018; i Natalia Fischer (TBellès-Cannondale-GAES by Sural), tercera l'any passat i vigent campiona d'Espanya MTB Marató (XCM) seran les seves principals rivals, sense oblidar a l'alemanya Naima Madlen Diesner (Olympia Factory Cycling), segona a Andalucía Bike Race presented by Shimano 2018; l'actual campiona d'Espanya i bronze al Campionat d'Europa Sub 23 de Cross Country (XCO), Rocío del Alba (Primaflor-Mondraker-Ajram-Rotor); la múltiple campiona d'Espanya de MTB Marató (XCM) Sandra Santanyes (Olympia Factory Cycling); o Mercè Pacios, quarta a la passada edición de GAES Catalunya Bike Race shifted by XTR. 

Més informació

[Foto crèdits: Catalunya Bike Race]