La Copa Catalana Internacional BTT confirma un gran calendari 2019

19/10/2018
BTT

La Copa Catalana Internacional BTT confirma un gran calendari 2019

Després d'una llarga trajectòria, la Copa Catalana Internacional de BTT donarà un nou salt de qualitat el pròxim 2019: un pas definitiu per situar-se com un campionat de referència mundial. També es mantindrà la competició estrenada enguany, la Super Massi Cup: aprofitant les curses més importants i amb més categoria UCI s'ha creat un circuit on només hi tenen cabuda les competicions de categoria UCI HC i UCI C1 i que es mantindrà el 2019 passant a tenir 5 cites, amb la incorporació de Santa Susanna com a prova C1, en el seu segon any de vida. Tota una referència a nivell europeu.

Serà el segon campionat de XCO que més punts UCI reparteix del món (a banda de la Copa del Món), només superat per la Swiss Bike Cup. De nou, per segona vegada en la seva història, totes les curses de la Copa Catalana Internacional Biking Point seran de caràcter internacional, inscrites al calendari UCI.
 
 La propera temporada, el calendari de la Copa Catalana Internacional Biking Point s'amplia i passarà de 8 a 9 curses, dues d'elles situades després de la parada estiuenca, el que permetran treure més partit a aquesta segona part de la temporada. Precisament per completar el calendari arriba una nova prova puntuable, la que tancarà l'any. Serà a Igualada i suposa la culminació a una carrera que porta anys disputant-se en el marc de l'Open de Barcelona, ​​amb un traçat i una organització que bé valia el salt al calendari internacional. Igualada segueix el seu camí per ser Ciutat Europea de l'Esport el 2019, i la seva aposta per la bicicleta de muntanya és total, no només amb l'arribada d'aquesta puntuable de XCO, sinó també amb la consolidació d'Igualada com a centre de la VolCAT, prova per etapes en BTT, referència en aquest tipus d'esdeveniments a nivell internacional.
 
La resta de puntuables es mantenen, encara que amb variació en l'ordre en què es disputen. Banyoles tornarà a obrir l'any internacional de XCO, sent la primera cursa HC de la temporada. És, sens dubte, un dels moments àlgids de l'any. La millor cursa de XCO del país i una de les més populars del món (tant en participació, com en nivell). La data: el 23 i 24 de febrer de 2019. A més, per si fos poc, aquest any a Banyoles la prova de Juniors formarà part de les Junior UCI Series reafirmant la decidida aposta d'aquesta prova per a la promoció de la base del mountain bike .
 
Després d'ella es donarà pas a dues de les carreres més tradicionals de la Copa Catalana Internacional Biking Point. D'una banda Corró d'Amunt, i d'altra, la Vall de Lord, les dues amb categoria UCI C3. La cita de Vall de Lord s'avança en el calendari, amb el que podrem gaudir del meravellós entorn de Sant Llorenç de Morunys en una època diferent. La cita debutant de Santa Susanna repeteix el 2019. Augmenta la seva categoria UCI per passar a ser C1 i es consolida gràcies a un dels circuits més apreciats d'aquest any. Barcelona, ​​un esdeveniment únic al món en el qual s'uneix una de les ciutats més cosmopolites del planeta amb el millor cross country, serà la següent parada. La fórmula perfecta per apropar el nostre esport al gran públic.
 
No podia faltar la Sea Otter Europe, a Girona, que continuarà unint aquesta fira internacional de la bicicleta amb un programa de competició de primer nivell, on la Copa Catalana Internacional Biking Point brilla amb llum pròpia. Abans de l'aturada estiuenca els bikers es traslladaran a la impressionant Vall de Boí, per la 7a puntuable. Probablement l'entorn més espectacular de tot el campionat i un traçat variat com pocs i única seu amb doble prova, amb la carrera contrarellotge (CRI) dissabte. Vallnord, després de ser designada novament com a seu d'uns campionats del món de bicicleta de muntanya en 2024, segueix sent una de les proves de referència del calendari, per això la penúltima prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point se celebrarà en aquest lloc privilegiat d'Andorra .
  
Amb això aquest proper 2019 els bikers tindran el campionat més ampli, amb més punts UCI, amb circuits més variats, amb millor organització i amb major impacte mediàtic de tota la història de la Copa Catalana Internacional Biking Point. 9 curses per cobrir un intens any de bicicleta de muntanya. El pròxim 15 de noviembre s'obriran inscripcions per la primera prova a Banyoles.
  
Calendari 2019 de la Copa Catalana internacional Biking Point:

  • 23-24 de febrer: Banyoles, Hors categorie. Super Cup Massi
  • 10 de març: Corró d'Amunt, C3
  • 7 d'abril: Vall de Lord, C3
  • 28 d'abril: Santa Susanna, C1, Super Cup Massi
  • 4 de maig: Barcelona, C1, Super Cup Massi
  • 1-2 de juny: Girona, Sea Otter Europe, C1, Super Cup Massi
  • 16 de juny: Vall de Boí (XCO/CRI), C2
  • 14 de setembre: Vallnord, C1, Super Cup Massi
  • 22 de setembre: Igualada, C2